Ciocolata
Se rade marunt ciocolata pe razatoarea mica. Intr-un vas se pune laptele la fiert cu un pic de coaja de lamaie si de scortisoara. Cand incepe sa fiarba, se inlatura de pe foc se strecoara laptele de scortisoara si de coaja de lamaie. Se adauga apoi ciocolata rasa si se amesteca cu o lingura de lemn (niciodata cu lingura de metal), pana se dizolva. Se aseaza apoi din nou pe foc invartindu-se in continuu, pana se obtine consistenta dorita. NU trebuie sa inceapa fiarba! Se adauga apoi untul si se inlatura de pe foc pana la dizolvarea sa completa.
Churros
Se aseaza pe foc un vas cu apa, lapte si sare. Se amesteca pana cand lichidul devine omogen. Se adauga apoi faina invartind continuu pana cand se dizolva fara a lasa cocoloase. Se inlatura de pe foc si se adauga albusul pana ce compozitia devine neteda. Se lasa mixtura sa se odihneasca cateva minute. Se iau apoi bucati din aluat, se modeleaza in forme alungite si se prajesc in untdelemnul incins. Se presara cu zahar si se servesc.
Frisca se poate folosi pentru a decora cestile cu ciocolata.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii