Chocolate con churos

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ciocolata
  • 1 litru de lapte, 200 gr de ciocolata, 25gr de unt, coaja de lamaie, frisca,
  • Churros
  • Faina, lapte, apa, 1 albus de ou, sare, untdelemn, zahar

Mod de preparare

Ciocolata

Se rade marunt ciocolata pe razatoarea mica. Intr-un vas se pune laptele la fiert cu un pic de coaja de lamaie si de scortisoara. Cand incepe sa fiarba, se inlatura de pe foc se strecoara laptele de scortisoara si de coaja de lamaie. Se adauga apoi ciocolata rasa si se amesteca cu o lingura de lemn (niciodata cu lingura de metal), pana se dizolva. Se aseaza apoi din nou pe foc invartindu-se in continuu, pana se obtine consistenta dorita. NU trebuie sa inceapa fiarba! Se adauga apoi untul si se inlatura de pe foc pana la dizolvarea sa completa.

Churros

Se aseaza pe foc un vas cu apa, lapte si sare. Se amesteca pana cand lichidul devine omogen. Se adauga apoi faina invartind continuu pana cand se dizolva fara a lasa cocoloase. Se inlatura de pe foc si se adauga albusul pana ce compozitia devine neteda. Se lasa mixtura sa se odihneasca cateva minute. Se iau apoi bucati din aluat, se modeleaza in forme alungite si se prajesc in untdelemnul incins. Se presara cu zahar si se servesc.

Frisca se poate folosi pentru a decora cestile cu ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise