Churros, reteta de gogosi turnate cu aluat oparit

Descopera reteta simpla si rapida de churros, gogosi turnate cu aluat oparit, crocante la exterior si pufoase la interior. Delicioase si aromate, perfecte pentru orice ocazie!

Timp pregatire
35 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Churros, reteta de gogosi turnate cu aluat oparit

Ingrediente

  • Ingrediente pentru churros:
  • 250 ml de apa
  • 100 g de unt
  • 1 lingura de zahar
  • un praf de sare
  • 150 g de faina
  • 3 oua
  • ulei pentru prajit
  • Ingrediente pentru decor:
  • zahar tos
  • scortisoara

Mod de preparare

Intr-o cratita pune apa, untul, zaharul si sarea. Transfera cratita pe foc si lasa amestecul sa ajunga la punctul de fierbere.
Cand amestecul incepe sa fiarba, adauga faina deodata si amesteca rapid cu o lingura de lemn pana cand aluatul se desprinde de pe marginile cratitei si formeaza o bila.
Ia cratita de pe foc si lasa aluatul sa se raceasca usor timp de cateva minute.
Dupa ce aluatul s-a racit putin, adauga ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare adaugare pana cand aluatul devine neted si elastic.

Pune aluatul intr-un pos (sac de patiserie) cu un varf stelat.
Intr-o tigaie adanca, incalzeste uleiul la foc mediu. Asigura-te ca uleiul este suficient de incins, astfel incat churros-urile sa se prajeasca frumos si sa devina crocante.
Poseaza aluatul in uleiul incins, taind bucati de 10-15 cm cu o foarfeca sau cutit, in functie de lungimea dorita.
Prajeste churros-urile pana devin aurii, rotindu-le pentru a se praji uniform. Apoi scoate-le si lasa-le sa se scurga pe prosoape de hartie pentru a indeparta excesul de ulei.

Amesteca zaharul cu scortisoara intr-un bol.
Trece churros-urile fierbinti prin acest amestec, asigurandu-te ca sunt bine acoperite.
Servire:
Churros-urile se servesc de obicei calde, alaturi de o ciocolata calda groasa pentru inmuiat sau pot fi savurate pur si simplu asa cum sunt.

Noi le-am servit cu inghetata de vanilie, sos caramel si fructe. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa

Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa

Gateste rapid ficatei de pui cu ceapa si ciuperci, fragezi si aromati! Reteta simpla, perfecta pentru un pranz gustos sau o...

Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise