autor:

Fara foto

» » Sosuri

Chutney cu rosii, mere, piper si menta

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
1 kg mere verzi, 1 kg rosii, 3 cepe, 2/3 cana de frunze de menta, 1/2 cana de frunze de patrunjel, 1/2 cana suc de portocale, 1 cana stafide, 1/3 cana suc de lamaie, 3 cesti de zahar, 2 lingurite de sare fina, 2 cani de otet de mere.,

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

1. Se spala merele si rosiile, se curata ceapa si toate se taie marunt. Plantele aromate se toaca fin. 2. Toate ingredientele se pun intr-o oala. Se pun pe flacara mica, sa inceapa sa fiarba, si se lasa sa mijoteasca 2 ore si jumatate, pana cand compozitia se ingroasa. Se amesteca neintrerupt. 3.Se ia sosul de pe foc si se lasa doar 5 minute sa se raceasca, dupa care se toarna in borcane sterilizate, fierbinti, se leaga la gura sau se inchid cu capac. Se obtin 1,5 l de sos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chutney cu rosii, mere, piper si menta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos besamel ptr. lasagna

Sos besamel ptr. lasagna

Se topeste untul intr-o cratita si se adauga faina desfacuta inlapte rece. Se amesteca energic, cu

8 voturi    0 comentarii
20 min
Sosuri
Piure de conopida cu spanac si sos de tomate

Piure de conopida cu spanac si sos de tomate

Buchetele de conopida se fierb in apa cu sare pana cand se inmoaie apoi se fac piure cu 100 ml lapte

3 voturi    2 comentarii
30 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • Fara foto

    Vekas Maria , 25 septembrie 2009

    Bun....

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1 kg mere verzi
  • 1 kg rosii
  • 3 cepe
  • 2/3 cana de frunze de menta
  • 1/2 cana de frunze de patrunjel
  • 1/2 cana suc de portocale
  • 1 cana stafide
  • 1/3 cana suc de lamaie
  • 3 cesti de zahar
  • 2 lingurite de sare fina
  • 2 cani de otet de mere.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
CIULAMA DE CIUPERCI