autor:

Vekas

» » Sosuri

Chutney de afine

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 martie 2013

Ingrediente
4 cani de afine,, 1 cana de zahar,, 1 cana de apa,, 1/2 cana de zahar brun,, 2 lingurite scortisoara macinata,, 1 lingurita ghimbir proaspat(ras),, 1/2 lingurita cuisoare macinate,, 1/2 lingurita ienibahar,, 1/2 lingurita nucsoara,, coaja rasa de la o portocala,, 1 cana de mere facute piure,, 1/2 cana stafide,, 1/2 cana telina rasa, , 1 ceapa mica(tocata fin),, 1/2 pahar de vin rosu, , 1/2 pahar de otet,, 1 varf de cutit de sare

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

1.Intr-o cratita ,se amesteca toate ingredientele cu exceptia merelor, stafidelor si a telinei.Se pun la fiert timp de 20 de minute, la foc mediu.
2.Se adauga merele, stafidele si telina si se continua fierberea inca 20 de minute, pe foc mic,pana ce compozitia se ingroasa.
3.Se lasa la racit, se pune in borcanase si se pastreaza la rece.
Nota:Se poate pastra la frigider 4 saptamani.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chutney de afine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Tahini (pasta de susan) - baza pentru halva sau hummus

Tahini (pasta de susan) - baza pentru halva sau hummus

Semintele de susan se prajesc la cuptor si se macina marunt. Se amesteca bine cu uleiul pina rezulta

5 voturi    5 comentarii
15 min
Sosuri
Gomboti( galuste) din paine

Gomboti( galuste) din paine

Painea se taie cubulete si se opareste cu laptele fierbinte. Dupa ce s-a racit se adauga celelalte

6 voturi    3 comentarii
20 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 4 cani de afine,
  • 1 cana de zahar,
  • 1 cana de apa,
  • 1/2 cana de zahar brun,
  • 2 lingurite scortisoara macinata,
  • 1 lingurita ghimbir proaspat(ras),
  • 1/2 lingurita cuisoare macinate,
  • 1/2 lingurita ienibahar,
  • 1/2 lingurita nucsoara,
  • coaja rasa de la o portocala,
  • 1 cana de mere facute piure,
  • 1/2 cana stafide,
  • 1/2 cana telina rasa
  • 1 ceapa mica(tocata fin),
  • 1/2 pahar de vin rosu
  • 1/2 pahar de otet,
  • 1 varf de cutit de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Pesto-varianta mea