autor:

Eileen

» » Prajituri

Cinnabon rolls

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 04 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 04 iulie 2011

Ingrediente
Ingrediente (8-10 buc.):, Aluat:, 600g faina, 1 ou, 16g drojdie proaspata, 80g zahar, 50g unt moale, 250g lapte, O lingurita miere, Umplutura:, 120g unt, 1 lingurita scortisoara, 80g zahar brun, Glazura branza:, 90g unt, 100g zahar pudra, 90g crema Philadelphia, Sos caramel:, 70 gr unt, 180 gr zahar brun fin (nu inlocuiti cu zahar alb!), 180 ml frisca nebatuta, 1 varf cutit sare, 1 lingurita esenta vanilie, Un strop coniac (optional), Sos ciocolata:, 70g zahar tos, 60g ciocolata neagra, 12g pudra cacao, 300g nuci pecan sau traditionale

Dificultate: Medie Timp: 3h

17 voturi

Mod de preparare

Se formeaza o maia din drojdie, miere, si laptele caldut. Se lasa 5-10 minute. Se adauga oul amestecat bine, apoi untul moale, zaharul si faina si se amesteca bine. Aluatul trebuie sa fie lipicios dar nu cat sa se lipeasca de maini. Se unge cu putin ulei si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul cca. 2 ore.
Se unge masa cu faina si se pune aluatul, se intinde o foaie de 40x55 si gros de ½ cm. Se amesteca ingredientele pentru umplutura pana se topeste zaharul si se intinde pe toata foaia.
Se ruleaza si se taie cu ata rulouri de 4 cm. Initial ma gandeam ca nu merge taiat cu ata, prima jumatate a procedeului mi se pleostea tot ruloul dar urmatoarea jumatate imi aducea totul la loc, deci nu va speriati, cu ata e cel mai bine!
Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se mai lasa la crescut inca 30 de minute. Lasati suficient spatiu intre ele pentru a nu se lipi.
Se preincalzeste cuptorul la 200grade si se coc pana se rumenesc 10 minute. Vedeti sa le verificati pentru ca se fac destul de repede. Nu trebuie sa fie decat putin aurii. Poza aceasta este facuta noaptea...
Se amesteca ingredientele pentru glazura de branza apoi cand sunt inca foarte fierbinti, se ung cu glazura si se presara nucile.

Se face glazura de caramel astfel:
Cantariti toate ingredientele ca sa le aveti la indemana, in timpul prepararii sosului nu aveti voie sa va indepartati de tigaie sau sa o luati de pe foc.
Intr-o tigaie topiti untul pe foc mediu spre mic. Cand e topit complet adaugati zaharul si amestecati ca absoarba untul.
Continuati sa amestecati din cand in cand pana cand incepe sa fiarba, adica apar bule mari la suprafata. Dureaza cca. 3 minute in teorie dar la mine a durat 15 minute pentru ca aveam zaharul prea brut, trebuie unul fin. Zaharul nu este complet topit, se mai simte cu lingura, dar e ok asa.
Adaugati toata frisca o data si amestecti repede cu un tel.
Cresteti putin puterea focului sub tigaie si continuati sa amestecati pana incepe sosul sa fac spuma deasupra. Dureaza cca 2-3 minute pana sosul incepe sa fiarba.
In acel moment dati focul iar la mediu spre mic si lasati sa fiarba inca cca 4-5 minute pana sosul incepe sa se ingroase un pic.
Sosul nu trebuie sa se ingroase foarte tare fiindca se va mai ingrosa dupa ce se raceste. daca il fierbeti prea mult, cand se raceste caramelul se va solidifica.
Luati tigaia de pe foc si puneti sosul in alt vas ca sa opriti fierberea. Adaugati sare si amestecati. Adaugati vanilia si coniacul.
Sosul de ciocolata il pregatiti astfel: Puneti 150ml apa impreuna cu zaharul si ciocolata taiata, intr-o cratita de dimeniune medie, si dati-le in clocot amestecand constant. Luati cratita de pe foc.
Intr-un castronel, amestecati pudra de cacao cu 25ml apa, pana cand obtineti o pasta omogena. Turnati aceasta pasta in cratita, la foc mediu si dati-o din nou in clocot, batand cu telul constant si cu putere.
Fierbeti sosul neacoperit, la foc mic, 5 minute sau pana se ingroasa si adera la dosul unei linguri. Nu lasati sosul sa clocoteasca.
Puneti peste rulouri sosurile dupa preferinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cinnabon rolls" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose

Briose

Se mixeaza cele 3 oua cu zaharul si un praf de sare.Intr-un castron mai mare punem in laptele caldut

10 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri
Chec cu nuca si ciocolata

Chec cu nuca si ciocolata

Se amesteca ouale cu zaharul(cu ajutorul unui mixer)iar pe rand se adauga uleiul si faina.La sfarsit

4 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Balaci Valy , 23 ianuarie 2014

    trebuie sa fac si eu , cred ca e bun.

  • Fara foto

    Suzana Suliman , 11 octombrie 2013

    pare bun!Mai ales la dieta!

  • Fara foto

    sanda , 11 octombrie 2013

    Arata super ! Dar nu mai mananc dulciuri desi imi lasa gura apa ! Ce ti-e si silueta asta :))))))

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

      Pentru asa deliciu!!!...se merita efortul...Arata grozav!!!

    • TeoBucatar

      TeoBucatar (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

      Foarte elaborata,iar rezultatul este pe masura!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

      Un deliciu, foarte frumoase imagini!

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

      deosebite... merita munca!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

17 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (8-10 buc.):
  • Aluat:
  • 600g faina
  • 1 ou
  • 16g drojdie proaspata
  • 80g zahar
  • 50g unt moale
  • 250g lapte
  • O lingurita miere
  • Umplutura:
  • 120g unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 80g zahar brun
  • Glazura branza:
  • 90g unt
  • 100g zahar pudra
  • 90g crema Philadelphia
  • Sos caramel:
  • 70 gr unt
  • 180 gr zahar brun fin (nu inlocuiti cu zahar alb!)
  • 180 ml frisca nebatuta
  • 1 varf cutit sare
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • Un strop coniac (optional)
  • Sos ciocolata:
  • 70g zahar tos
  • 60g ciocolata neagra
  • 12g pudra cacao
  • 300g nuci pecan sau traditionale

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de salata cu costita

Ciorba de salata cu costita

Se fierb ceapa, telina, morcovii, pastarnacul intr-o oala cu 4 litri de apa cu putina sare. Dupa

3 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

sanda

Arata super ! Dar nu mai mananc dulciuri desi imi lasa gura apa ! Ce ti-e si silueta asta :))))))

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura Maria-Elena