autor:

alice

» » Fripturi

Ciocanele de curcan cu garnitura de gutui si sos de portocale

Autor: alice (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alice (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 aprilie 2010

Ingrediente
Pentru 4 portii:, - 4 ciocanele medii, - 4 felii piept de porc afumat sau keiser afumat, de aproximativ 0,5 cm grosime si 20-25 cm lungime, - 2 gutui mari, - 2 morcovi mari, - 1 telina mare, - 1 ardei gras rosu, - 1 ardei gras verde, - 1/2 ardei iutie, - 2 cepe de apa, - 1 capatana usturoi, - 6 portocale, - 100-150 ml ulei, - 100 ml supa sau apa, - 100 ml coniac, - sare, piper, nucsoara, busuioc, cimbru, coriandru boabe (dupa gust)

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se taie ceapa rondele, gutuile se taie in felii de 2,5-3 cm grosime, ardeiul rosu si cel verde se taie rondele, morcovii si telina se taie in felii de aproximativ 1 cm grosime si 3-4 cm lungime.
Ciocanelele de curcan se impaneaza cu usturoi si se infasoara in cate o felie de piept de porc/ keiser (sa nu se desfaca se prind cu o scobitoare).
Intr-o tava de friptura se aseaza legumele si gutuile taiate, deasupra se aseaza ciocanelele de curcan, se condimenteaza dupa gust, se stropesc cu uleiul si supa/apa si se dau la cuptor, la foc mic, aproximativ 40-45 minute.
Sosul: Se pune pe foc ardeiul iute tocat foarte marunt, zeama de la 4 portocale, 2 catei de usturoi (pisat), cateva boabe de coriandru si se fierbe aproximativ 8-10 minute.
Dupa cele 40-45 minute, se stropesc ciocanele si legumele cu coniacul si se mai da la cuptor 5-7 minute, cand se stinge cuptorul se aseaza in tava feliile de la portocalele care au ramas apoi se adauga sosul, se mai lasa in cuptorul incins aproximativ 5 minute.
Eu asez componentele astfel: primul strat sunt rondelele de ceapa, urmatorul strat este format din feliile de telina, morcov, ardei gras (rosu si verde), urmatorul strat sunt gutuile, iar deasupra asez ciocanelele.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocanele de curcan cu garnitura de gutui si sos de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Aripioare glazurate cu legume picante

Aripioare glazurate cu legume picante

In tigaia wok pui uleiul si il incingi. Toci morcovii fierti cubulete si ii amesteci cu mazarea

0 voturi    0 comentarii
2h
Fripturi
Ostropel din carne de pui

Ostropel din carne de pui

Pulpele se spala, se lasa la scurs si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia si marar. Se

15 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • - 4 ciocanele medii
  • - 4 felii piept de porc afumat sau keiser afumat
  • de aproximativ 0,5 cm grosime si 20-25 cm lungime
  • - 2 gutui mari
  • - 2 morcovi mari
  • - 1 telina mare
  • - 1 ardei gras rosu
  • - 1 ardei gras verde
  • - 1/2 ardei iutie
  • - 2 cepe de apa
  • - 1 capatana usturoi
  • - 6 portocale
  • - 100-150 ml ulei
  • - 100 ml supa sau apa
  • - 100 ml coniac
  • - sare
  • piper
  • nucsoara
  • busuioc
  • cimbru
  • coriandru boabe (dupa gust)

Raporteaza reteta

Retete
de alice
chili con carne

chili con carne

- Fasolea se spala si se pune la fiert. - Ceapa, ardeiul capia si ardeiul iute se toaca marunt,

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
budinca de paste cu branza si merisor

budinca de paste cu branza si merisor

Intr-o oala mai inalta se fierb pastele. Dupa ce au fiert se trec printr-un jet de apa rece si se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
FRIPTURA DE MIEL sau IED
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide