autor:

alice

» » Fripturi

Ciocanele de curcan cu garnitura de gutui si sos de portocale

Autor: alice (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alice (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 aprilie 2010

Ingrediente
Pentru 4 portii:, - 4 ciocanele medii, - 4 felii piept de porc afumat sau keiser afumat, de aproximativ 0,5 cm grosime si 20-25 cm lungime, - 2 gutui mari, - 2 morcovi mari, - 1 telina mare, - 1 ardei gras rosu, - 1 ardei gras verde, - 1/2 ardei iutie, - 2 cepe de apa, - 1 capatana usturoi, - 6 portocale, - 100-150 ml ulei, - 100 ml supa sau apa, - 100 ml coniac, - sare, piper, nucsoara, busuioc, cimbru, coriandru boabe (dupa gust)

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se taie ceapa rondele, gutuile se taie in felii de 2,5-3 cm grosime, ardeiul rosu si cel verde se taie rondele, morcovii si telina se taie in felii de aproximativ 1 cm grosime si 3-4 cm lungime.

Ciocanelele de curcan se impaneaza cu usturoi si se infasoara in cate o felie de piept de porc/ keiser (sa nu se desfaca se prind cu o scobitoare).

Intr-o tava de friptura se aseaza legumele si gutuile taiate, deasupra se aseaza ciocanelele de curcan, se condimenteaza dupa gust, se stropesc cu uleiul si supa/apa si se dau la cuptor, la foc mic, aproximativ 40-45 minute.

Sosul: Se pune pe foc ardeiul iute tocat foarte marunt, zeama de la 4 portocale, 2 catei de usturoi (pisat), cateva boabe de coriandru si se fierbe aproximativ 8-10 minute.

Dupa cele 40-45 minute, se stropesc ciocanele si legumele cu coniacul si se mai da la cuptor 5-7 minute, cand se stinge cuptorul se aseaza in tava feliile de la portocalele care au ramas apoi se adauga sosul, se mai lasa in cuptorul incins aproximativ 5 minute.

Eu asez componentele astfel: primul strat sunt rondelele de ceapa, urmatorul strat este format din feliile de telina, morcov, ardei gras (rosu si verde), urmatorul strat sunt gutuile, iar deasupra asez ciocanelele.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocanele de curcan cu garnitura de gutui si sos de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de caprioara

Friptura de caprioara

Se spala bine pulpita si se parleste daca este cazul .Se pune la fiert in apa intr-un vas mare si

8 voturi    3 comentarii
4h 30 min
Fripturi
Friptura de curcan in vin cu piure de cartofi si chutney de merisoare

Friptura de curcan in vin cu piure de cartofi si chutney de merisoare

Carnea de curcan o dezosam si ii indepartam pielita, apoi o facem cu piper si cu vegeta bio. Adaugam

8 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • - 4 ciocanele medii
  • - 4 felii piept de porc afumat sau keiser afumat
  • de aproximativ 0,5 cm grosime si 20-25 cm lungime
  • - 2 gutui mari
  • - 2 morcovi mari
  • - 1 telina mare
  • - 1 ardei gras rosu
  • - 1 ardei gras verde
  • - 1/2 ardei iutie
  • - 2 cepe de apa
  • - 1 capatana usturoi
  • - 6 portocale
  • - 100-150 ml ulei
  • - 100 ml supa sau apa
  • - 100 ml coniac
  • - sare
  • piper
  • nucsoara
  • busuioc
  • cimbru
  • coriandru boabe (dupa gust)

Raporteaza reteta

Retete
de alice
chili con carne

chili con carne

- Fasolea se spala si se pune la fiert. - Ceapa, ardeiul capia si ardeiul iute se toaca marunt,

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
budinca de paste cu branza si merisor

budinca de paste cu branza si merisor

Intr-o oala mai inalta se fierb pastele. Dupa ce au fiert se trec printr-un jet de apa rece si se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Ossobuco milanez