Autor:
Adina (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 22 iunie 2012
Ingrediente
10 ciocanele de pui, 10 fasii de prosciutto crudo, 1 capatana mica de usturoi, 500 ml de bere blonda, ulei de masline, boia de ardei iute, boia de ardei dulce, piper, rozmarin, sare de mare, ,
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Cu o zi inainte de a pregati preparatul dam ciocanelele cu un mix de condimente format din: boia dulce,boia iute,piper,rozmarin si sare de mare. Acoperim cu folie alimentara si punem la frigider. A doua zi luam fiecare ciocanel in parte si rulam fasia de prosciutto in jurul lui ( invelim). Pentru o savoare deosebita incercati sa folositi doar prosciutto crudo ;in nici un caz mezel fiert. Pregatim o tava de copt si o stropim cu ulei de masline.Asezam ciocanelele ,le stropim si pe ele cu putin ulei de masline ,imprastiem cateii de usturoi printre ele, turnam berea si acoperim tava cu folie de aluminiu. Dam la cuptor pentru 30 de minute acoperita si inca 30 de minute descoperita pana se rumenesc. Prosciutto se va lipi de ciocanele, va deveni crocant si gustul de afumat va patrunde carnea. Eu am pus in tava si cateva ciuperci brune cu sare si putin unt in palarie. Serviti cu multa salata verde!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocanele de pui cu prosciutto crudo si bere" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat
13 voturi
0 comentarii
1h 30 min
Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil
19 voturi
17 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Florea Heves , 03 august 2014
arata foarte bine o sa ancerc si eu
marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2013
Abia astept sa incerc reteta asta
Bosko Cornel Banu , 14 septembrie 2013
nota 11
Anghelescu Mariana , 13 septembrie 2013
Cum s-ar zice, numai citind si iti ploua in gura, dar sa le mai si pregatesti.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 iulie 2012
Mmmmmmm, ce bunatate, folosesc si eu bere neagra la pui.