autor:

» » , , Aperitive, Fripturi, Mancaruri cu carne

Ciocanele de pui cu prosciutto crudo si bere

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 iunie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 iunie 2012

Ingrediente
10 ciocanele de pui, 10 fasii de prosciutto crudo, 1 capatana mica de usturoi, 500 ml de bere blonda, ulei de masline, boia de ardei iute, boia de ardei dulce, piper, rozmarin, sare de mare, ,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Cu o zi inainte de a pregati preparatul dam ciocanelele cu un mix de condimente format din: boia dulce,boia iute,piper,rozmarin si sare de mare. Acoperim cu folie alimentara si punem la frigider. A doua zi luam fiecare ciocanel in parte si rulam fasia de prosciutto in jurul lui ( invelim). Pentru o savoare deosebita incercati sa folositi doar prosciutto crudo ;in nici un caz mezel fiert. Pregatim o tava de copt si o stropim cu ulei de masline.Asezam ciocanelele ,le stropim si pe ele cu putin ulei de masline ,imprastiem cateii de usturoi printre ele, turnam berea si acoperim tava cu folie de aluminiu. Dam la cuptor pentru 30 de minute acoperita si inca 30 de minute descoperita pana se rumenesc. Prosciutto se va lipi de ciocanele, va deveni crocant si gustul de afumat va patrunde carnea. Eu am pus in tava si cateva ciuperci brune cu sare si putin unt in palarie. Serviti cu multa salata verde!


Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocanele de pui cu prosciutto crudo si bere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii

  • Nina Marlogeanu , 24 februarie 2015

    Da arata f.f bine.......le incercam si noi.

  • Flori Garnita , 16 ianuarie 2015

    bune sant

  • הני יגרמן , 03 august 2014

    ARATA FOARTE APETISANT. MERITA O INCERCARE.

    • Florea Heves , 03 august 2014

      arata foarte bine o sa ancerc si eu

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2013

      Abia astept sa incerc reteta asta

    • Bosko Cornel Banu , 14 septembrie 2013

      nota 11

    • Anghelescu Mariana , 13 septembrie 2013

      Cum s-ar zice, numai citind si iti ploua in gura, dar sa le mai si pregatesti.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 iulie 2012

      Mmmmmmm, ce bunatate, folosesc si eu bere neagra la pui.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 10 ciocanele de pui
  • 10 fasii de prosciutto crudo
  • 1 capatana mica de usturoi
  • 500 ml de bere blonda
  • ulei de masline
  • boia de ardei iute
  • boia de ardei dulce
  • piper
  • rozmarin
  • sare de mare

Raporteaza reteta

Retete
de Adina
Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert in 3-4 litri de apa .Se mai adauga apa fiarta pe

1 vot    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Spaghete cu carne

Spaghete cu carne

Prima data punem carnea la fiert iar apoi o maruntim la robot sau de mana. Tocam ceapa si zdrobim

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Flanc cu capsuni

Flanc cu capsuni

Crema: Punem laptele la incalzit impreuna cu vanilia .Frecam galbenusurile cu zahar, amidon si

0 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

Abia astept sa incerc reteta asta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Chiftelute cu lamaie la gratar