autor:

Robert_Adrian

» » Dulciuri diverse

Ciocolata de casa cu nuca si stafide

Autor: Robert_Adrian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Robert_Adrian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 martie 2015

Ingrediente
Pentru o tava cu dimensiunile 30x20 cm:, 400 g zahar tos, 200 ml apa, 150 g unt (margarina pt cea de post), 500 g lapte praf cernut, 80 g cacao cernuta, 1 lingurita de cafea instanta (optional), cca. 100 g nuci (cca. o cana 250 ml cu mieji de nuci ne maruntiti), 100 g stafide inmuitate in esenta de rom, 1 flacon cu esenta de rom si/sau 1 flacon cu esenta de vanilie, 1/2 flacon cu esenta de migdale.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Inainte de a incepe pregatiti tava in care veti pune ciocolata prin tapetarea ei cu ulei si foaie de copt sau foaie de aluminiu.



1.Aapa si zaharul tos se pun intr-o craticioara si se lasa la fiert la foc mediu, pana acesta incepe sa clocoteasca si se formeaza un sirop usor vascos.

De la clocotit se mai lasa cca. 10 min. si cu lingura se verifica daca siropul este legat. Siropul este legat atunci cand din lingura se scurge siropul sub forma unui fir de ata.



2.Se da cratita de pe foc si se incorporeaza untul taiat in prealabil cubulete.



3. Dupa topirea completa a untului se pun laptelui praf, cacaua si cafeaua instante (optional).

Atentie la incorporarea lor: trebuie amestecat foarte bine pentru a nu ramane urme de lapte praf sau cacao neincorporate.



4. Dupa incorporarea completa de lapte si cacao se incorporeaza stafidele scurse si esentele (dupa preferinte).



5. Dupa incorporarea tuturor ingredientelor se trece aluatul (asa trebuie sa fie consistenta ciocolatei) in tava pregatita si cu o spatula inmuiata in putin ulei se intinde intr-un strat uniform.



6. La final se presara uniform miejii de nuca si se da la rece pentru cel putin 3 ore (sau mai bine peste noapte).
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa cu nuca si stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
PRAJITURA CU MERE

PRAJITURA CU MERE

Separam albusurile de galbenus,albusurile le batem spuma cu zaharul,galbenusurile se bat putin cu

6 voturi    7 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Crumble cu prune

Crumble cu prune

Spalam prunele si le scoatem samburii. Tapetam o tavita cu hartie de copt apoi asezam prunele. Intr-un

7 voturi    2 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru o tava cu dimensiunile 30x20 cm:
  • 400 g zahar tos
  • 200 ml apa
  • 150 g unt (margarina pt cea de post)
  • 500 g lapte praf cernut
  • 80 g cacao cernuta
  • 1 lingurita de cafea instanta (optional)
  • cca. 100 g nuci (cca. o cana 250 ml cu mieji de nuci ne maruntiti)
  • 100 g stafide inmuitate in esenta de rom
  • 1 flacon cu esenta de rom si/sau 1 flacon cu esenta de vanilie
  • 1/2 flacon cu esenta de migdale.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Fursecuri cu unt de arahide si ciocolata