Ciocolata de casa cu nuca si stafide

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Ciocolata de casa cu nuca si stafide

Ingrediente

  • Pentru o tava cu dimensiunile 30x20 cm:
  • 400 g zahar tos
  • 200 ml apa
  • 150 g unt (margarina pt cea de post)
  • 500 g lapte praf cernut
  • 80 g cacao cernuta
  • 1 lingurita de cafea instanta (optional)
  • cca. 100 g nuci (cca. o cana 250 ml cu mieji de nuci ne maruntiti)
  • 100 g stafide inmuitate in esenta de rom
  • 1 flacon cu esenta de rom si/sau 1 flacon cu esenta de vanilie
  • 1/2 flacon cu esenta de migdale.

Mod de preparare

Inainte de a incepe pregatiti tava in care veti pune ciocolata prin tapetarea ei cu ulei si foaie de copt sau foaie de aluminiu.

1.Aapa si zaharul tos se pun intr-o craticioara si se lasa la fiert la foc mediu, pana acesta incepe sa clocoteasca si se formeaza un sirop usor vascos.

De la clocotit se mai lasa cca. 10 min. si cu lingura se verifica daca siropul este legat. Siropul este legat atunci cand din lingura se scurge siropul sub forma unui fir de ata.

2.Se da cratita de pe foc si se incorporeaza untul taiat in prealabil cubulete.

3. Dupa topirea completa a untului se pun laptelui praf, cacaua si cafeaua instante (optional).

Atentie la incorporarea lor: trebuie amestecat foarte bine pentru a nu ramane urme de lapte praf sau cacao neincorporate.

4. Dupa incorporarea completa de lapte si cacao se incorporeaza stafidele scurse si esentele (dupa preferinte).

5. Dupa incorporarea tuturor ingredientelor se trece aluatul (asa trebuie sa fie consistenta ciocolatei) in tava pregatita si cu o spatula inmuiata in putin ulei se intinde intr-un strat uniform.

6. La final se presara uniform miejii de nuca si se da la rece pentru cel putin 3 ore (sau mai bine peste noapte).

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor