Inainte de a incepe pregatiti tava in care veti pune ciocolata prin tapetarea ei cu ulei si foaie de copt sau foaie de aluminiu.
1.Aapa si zaharul tos se pun intr-o craticioara si se lasa la fiert la foc mediu, pana acesta incepe sa clocoteasca si se formeaza un sirop usor vascos.
De la clocotit se mai lasa cca. 10 min. si cu lingura se verifica daca siropul este legat. Siropul este legat atunci cand din lingura se scurge siropul sub forma unui fir de ata.
2.Se da cratita de pe foc si se incorporeaza untul taiat in prealabil cubulete.
3. Dupa topirea completa a untului se pun laptelui praf, cacaua si cafeaua instante (optional).
Atentie la incorporarea lor: trebuie amestecat foarte bine pentru a nu ramane urme de lapte praf sau cacao neincorporate.
4. Dupa incorporarea completa de lapte si cacao se incorporeaza stafidele scurse si esentele (dupa preferinte).
5. Dupa incorporarea tuturor ingredientelor se trece aluatul (asa trebuie sa fie consistenta ciocolatei) in tava pregatita si cu o spatula inmuiata in putin ulei se intinde intr-un strat uniform.
6. La final se presara uniform miejii de nuca si se da la rece pentru cel putin 3 ore (sau mai bine peste noapte).
Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.
Gem de caise
Comentarii
Adaugă comentariu