autor:

Robert_Adrian

» » Dulciuri diverse

Ciocolata de casa cu nuca si stafide

Autor: Robert_Adrian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Robert_Adrian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 martie 2015

Ingrediente
Pentru o tava cu dimensiunile 30x20 cm:, 400 g zahar tos, 200 ml apa, 150 g unt (margarina pt cea de post), 500 g lapte praf cernut, 80 g cacao cernuta, 1 lingurita de cafea instanta (optional), cca. 100 g nuci (cca. o cana 250 ml cu mieji de nuci ne maruntiti), 100 g stafide inmuitate in esenta de rom, 1 flacon cu esenta de rom si/sau 1 flacon cu esenta de vanilie, 1/2 flacon cu esenta de migdale.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Inainte de a incepe pregatiti tava in care veti pune ciocolata prin tapetarea ei cu ulei si foaie de copt sau foaie de aluminiu.



1.Aapa si zaharul tos se pun intr-o craticioara si se lasa la fiert la foc mediu, pana acesta incepe sa clocoteasca si se formeaza un sirop usor vascos.

De la clocotit se mai lasa cca. 10 min. si cu lingura se verifica daca siropul este legat. Siropul este legat atunci cand din lingura se scurge siropul sub forma unui fir de ata.



2.Se da cratita de pe foc si se incorporeaza untul taiat in prealabil cubulete.



3. Dupa topirea completa a untului se pun laptelui praf, cacaua si cafeaua instante (optional).

Atentie la incorporarea lor: trebuie amestecat foarte bine pentru a nu ramane urme de lapte praf sau cacao neincorporate.



4. Dupa incorporarea completa de lapte si cacao se incorporeaza stafidele scurse si esentele (dupa preferinte).



5. Dupa incorporarea tuturor ingredientelor se trece aluatul (asa trebuie sa fie consistenta ciocolatei) in tava pregatita si cu o spatula inmuiata in putin ulei se intinde intr-un strat uniform.



6. La final se presara uniform miejii de nuca si se da la rece pentru cel putin 3 ore (sau mai bine peste noapte).
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa cu nuca si stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cranch ciocolata

Cranch ciocolata

Aluatul Intr-un bol se amesteca faina cu drojdia si zaharul citeva minute.Se amesteca separat laptele

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mascarpone si ciocolata

Prajitura cu mascarpone si ciocolata

O prajitura absolut delicioasa. Blat:Punem apa clocotita peste cacao ,amestecam bine si lasam

4 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru o tava cu dimensiunile 30x20 cm:
  • 400 g zahar tos
  • 200 ml apa
  • 150 g unt (margarina pt cea de post)
  • 500 g lapte praf cernut
  • 80 g cacao cernuta
  • 1 lingurita de cafea instanta (optional)
  • cca. 100 g nuci (cca. o cana 250 ml cu mieji de nuci ne maruntiti)
  • 100 g stafide inmuitate in esenta de rom
  • 1 flacon cu esenta de rom si/sau 1 flacon cu esenta de vanilie
  • 1/2 flacon cu esenta de migdale.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Valurile Dunarii cu caise