autor:

Robert_Adrian

» » Dulciuri diverse

Ciocolata de casa cu nuca si stafide

Autor: Robert_Adrian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Robert_Adrian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 martie 2015

Ingrediente
Pentru o tava cu dimensiunile 30x20 cm:, 400 g zahar tos, 200 ml apa, 150 g unt (margarina pt cea de post), 500 g lapte praf cernut, 80 g cacao cernuta, 1 lingurita de cafea instanta (optional), cca. 100 g nuci (cca. o cana 250 ml cu mieji de nuci ne maruntiti), 100 g stafide inmuitate in esenta de rom, 1 flacon cu esenta de rom si/sau 1 flacon cu esenta de vanilie, 1/2 flacon cu esenta de migdale.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Inainte de a incepe pregatiti tava in care veti pune ciocolata prin tapetarea ei cu ulei si foaie de copt sau foaie de aluminiu.



1.Aapa si zaharul tos se pun intr-o craticioara si se lasa la fiert la foc mediu, pana acesta incepe sa clocoteasca si se formeaza un sirop usor vascos.

De la clocotit se mai lasa cca. 10 min. si cu lingura se verifica daca siropul este legat. Siropul este legat atunci cand din lingura se scurge siropul sub forma unui fir de ata.



2.Se da cratita de pe foc si se incorporeaza untul taiat in prealabil cubulete.



3. Dupa topirea completa a untului se pun laptelui praf, cacaua si cafeaua instante (optional).

Atentie la incorporarea lor: trebuie amestecat foarte bine pentru a nu ramane urme de lapte praf sau cacao neincorporate.



4. Dupa incorporarea completa de lapte si cacao se incorporeaza stafidele scurse si esentele (dupa preferinte).



5. Dupa incorporarea tuturor ingredientelor se trece aluatul (asa trebuie sa fie consistenta ciocolatei) in tava pregatita si cu o spatula inmuiata in putin ulei se intinde intr-un strat uniform.



6. La final se presara uniform miejii de nuca si se da la rece pentru cel putin 3 ore (sau mai bine peste noapte).
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa cu nuca si stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Soricei portocale

Soricei portocale

Se taie cate un capacel din portocala, se cresteaza portocala si se fac urechiuse din capacele. Ochisorii

1 vot    2 comentarii
5 min
Dulciuri diverse
Biscuiti -Cookies

Biscuiti -Cookies

Frecati untul cu zaharul pana devine o spuma. Adaugati oul, laptele vanilia si esenta de migdale.

4 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru o tava cu dimensiunile 30x20 cm:
  • 400 g zahar tos
  • 200 ml apa
  • 150 g unt (margarina pt cea de post)
  • 500 g lapte praf cernut
  • 80 g cacao cernuta
  • 1 lingurita de cafea instanta (optional)
  • cca. 100 g nuci (cca. o cana 250 ml cu mieji de nuci ne maruntiti)
  • 100 g stafide inmuitate in esenta de rom
  • 1 flacon cu esenta de rom si/sau 1 flacon cu esenta de vanilie
  • 1/2 flacon cu esenta de migdale.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Cheesecake 1 - ciocolata si nuca de cocos