autor:

Fara foto

» » , , Prajituri, Sosuri, Spume si creme dulci

Ciocolata fondue

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Elvetia


    Reteta postata pe: 05 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Elvetia


Reteta postata pe: 05 aprilie 2010

Ingrediente
235 ml smantana grasa, 340 g ciocolata amaruie sau cu lapte, 1 lingura de esenta de vanilie, cateva capsune, 1 banana taiata felii, o punga de bezele

Dificultate: Medie Timp: 15 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se incalzeste smantana intr-o oala de marime medie la foc mic, timp de 2-3 minute.

2. Se rupe ciocolata in bucati mici, se adauga treptat la smantana, si se amesteca pana la topirea completa.

3. Se adauga esenta de vanilie si se amesteca.

4. Se ia oala de pe foc si se pune pe un blat de masa, se reincalzeste pe aragaz daca e nevoie. Atentie, oala este fierbinte !

5. Cufundati o bucata de fruct sau o bezea in sosul de ciocolata. Si sosul este fierbinte, asa ca asteptati sa se mai raceasca.

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata fondue" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Punem albusurile intr-un lighean si galbenusurile intr-o cratita. Batem galbenusurile, punem zaharul,

16 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Spume si creme dulci
Biscuiti Amaretti

Biscuiti Amaretti

1. Incalzeste cuptorul la 180ᵒC. 2. Bate albusurile spuma intr-un bol mare. 3. Adauga in albusuri

12 voturi    8 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

15 min

1 vot

Ingrediente

  • 235 ml smantana grasa
  • 340 g ciocolata amaruie sau cu lapte
  • 1 lingura de esenta de vanilie
  • cateva capsune
  • 1 banana taiata felii
  • o punga de bezele

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Ecleruri cu crema de vanilie Ecleruri cu crema de vanilie

Se pun apa, sarea si uleiul intr-o cratita la foc pana cand ating punctul de fierbere, apoi se adauga toata faina deodata. Se ia cratita

2 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Mousse de ciocolata neagra Mousse de ciocolata neagra

Ciocolata (am folosit ciocolată cu 52% cacao) se topeşte pe baie de aburi împreună cu o linguriţă de cafea măcinată (am

1 vot    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Pasta de porumbe (poroambe)