autor:

Fara foto

» » , , Prajituri, Sosuri, Spume si creme dulci

Ciocolata fondue

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Elvetia


    Reteta postata pe: 05 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Elvetia


Reteta postata pe: 05 aprilie 2010

Ingrediente
235 ml smantana grasa, 340 g ciocolata amaruie sau cu lapte, 1 lingura de esenta de vanilie, cateva capsune, 1 banana taiata felii, o punga de bezele

Dificultate: Medie Timp: 15 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se incalzeste smantana intr-o oala de marime medie la foc mic, timp de 2-3 minute.

2. Se rupe ciocolata in bucati mici, se adauga treptat la smantana, si se amesteca pana la topirea completa.

3. Se adauga esenta de vanilie si se amesteca.

4. Se ia oala de pe foc si se pune pe un blat de masa, se reincalzeste pe aragaz daca e nevoie. Atentie, oala este fierbinte !

5. Cufundati o bucata de fruct sau o bezea in sosul de ciocolata. Si sosul este fierbinte, asa ca asteptati sa se mai raceasca.

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata fondue" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

- caramelizăm 6 linguri de zahăr (îl punem într-o cratiţă, pe foc, până când devine lichid).

0 voturi    0 comentarii
40 min
Spume si creme dulci
Gateau mousse au chocolat-Prajitura cu spuma de ciocolata neagra

Gateau mousse au chocolat-Prajitura cu spuma de ciocolata neagra

Crusta: Toate ingredientele se amesteca bine si eventual daca nu e destul de moale se adauga putin

15 voturi    6 comentarii
1h
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

15 min

1 vot

Ingrediente

  • 235 ml smantana grasa
  • 340 g ciocolata amaruie sau cu lapte
  • 1 lingura de esenta de vanilie
  • cateva capsune
  • 1 banana taiata felii
  • o punga de bezele

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Spuma de capsuni