autor:

brindusa

» » Torturi

Ciocolata pana la moarte

Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 ianuarie 2010

Ingrediente
Blatul Genoise, * 5 oua batute putin, * 100 g zahar tos, * 200 g faina, * 2 linguri cacao, * 20 g unt topit si racorit, , Blatul de bezea:, * 5 albusuri, * 200 g zahar, , Crema de ciocolata, * 400 g ciocolata amaruie, * 4 galbenusuri, * 7 albusuri, , Ganache, * 200 g smantana grasa, * 160 g ciocolata, , 30 ml alcool (coniac, lichior de fructe, rom, etc), , Pentru ornat: migdale, fulgi de migdale

Dificultate: Ridicata Timp: 4h

8 voturi

Mod de preparare

Blatul Genoise:

Incalzeste cuptorul la 180 grade.
Unge cu unt o forma rotunda de 25 x 8 cm, pune hartie de pergament pe fund si unge din nou.
Combina ouale batute cu zaharul si incalzestele putin la baia de aburi. Ia de pe aburi si bate pentru 10 min la viteza mare, sau pana cand se mai intareste.
Amesteca usor faina si cacaua, cernute in prealabil.
Amesteca incet untul.
Toarna in forma si coace aprox. 35- 40 min la 180 grade. Lasa la racit si scoate blatul din forma.

Blatul de bezea:

Incalzeste cuptorul la 120 grade.
Unge bine cu unt o forma rotunda extensibila de 25 x 8 cm, si tapetez-o cu faina.
Combina albusurile cu zaharul si pune la baia de aburi sa se incalzeasca putin amestecand continuu. Ia de pe aburi si bate bine cu mixerul electric, cam 15 min la viteza medie, pana se intareste.
Cu o punga de ornat pune bezeaua sub forma de spirala, incepand din centru, pana ce ocupa toata baza formei.
Coace 2 ore la 120 grade.

Crema de ciocolata:

Taie ciocolata bucatele micute si topeste-o la baia de aburi. Ia-o de pe aburi , pune-o intr-un castron mare si las-o la racit putin pana cand poti baga degetul in ea si sa nu te friga. Adauga galbenusurile unul cate unul si amesteca dupa fiecare.
Bate foarte bine albusurile. Amesteca in ciocolata incet 1/4 din albusuri. Amesteca restul de albusuri cu grija, sa nu se lase, asa cum ai facut si la blatul Genoise. Lasa la racit in frigider.

Ganache:

Taie ciocolata bucati micute si pune-o intr-un castron. Incalzeste smantana pana ce da un clocot. Las-o la racit un minut, pune-o peste ciocolata si amesteca pana ce se topeste toata ciocolata.


Montarea tortului:

Ca sa faci blaturile, foloseste o forma cu arc, care se poate mari- micsora. Fa mai intai blatul Genoise. Scoate-l din forma. Dupa ce s-a racit taie-l in doua pe orizontala.

Fa apoi blatul de bezea in aceeasi forma. Lasa blatul de bezea la racit in forma.

Peste blatul de bezea, in forma, pune jumatate din Ganache si niveleaza. Pune unul din blaturile Genoise si cu o pensula unge-l cu alcoolul preferat. Acopera cu jumatate din mousse.

Pune celalalt blat, unge-l cu alcool si pune restul de mousse. Lasa la rece cel putin 6 ore.

Inainte de a servi, scoate tortul din forma (eu i-am lasat baza, pentru ca nu am putut s-o scot, dar nu se vede) si unge peretii tortului cu restul de ganache (poti pune si desupra daca iti ramane).

Orneaza peretii tortului cu migdale prajite si zdrobite. Eu am facut si niste margarete pe tort din fulgi de migdale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata pana la moarte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort

Tort "PAIANJEN"

Blat: Untul se pune intr-un vas pe foc si se topeste.Se lasa putin la racorit si apoi se amesteca

1 vot    1 comentariu
4h
Torturi
Tort krantz

Tort krantz

Blatul se face din cele 7 oua la care se adauga zaharul,uleiul,faina si mirosurile.Se puna la copt

11 voturi    9 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cris , 12 iulie 2013

    Arata senzational!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Foarte frumos!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    O finete de tort!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

      Arata super...,un deliciu...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      E un tort de nota 10 cu felicitari!! Nu stiu de e are denumirea asta, dar eu am curajul sa-l incerc, cu numele de tort minunat. Sper sa-mi reuseasca. Imim lasa gura apa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

4h

8 voturi

Ingrediente

  • Blatul Genoise
  • * 5 oua batute putin
  • * 100 g zahar tos
  • * 200 g faina
  • * 2 linguri cacao
  • * 20 g unt topit si racorit
  • Blatul de bezea:
  • * 5 albusuri
  • * 200 g zahar
  • Crema de ciocolata
  • * 400 g ciocolata amaruie
  • * 4 galbenusuri
  • * 7 albusuri
  • Ganache
  • * 200 g smantana grasa
  • * 160 g ciocolata
  • 30 ml alcool (coniac
  • lichior de fructe
  • rom
  • etc)
  • Pentru ornat: migdale
  • fulgi de migdale

Raporteaza reteta

Retete
de brindusa
Tort cu mascarpone

Tort cu mascarpone

Blatul: 1. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Pe fundul unei forme rotunde (sau o cratita

11 voturi    2 comentarii
1h
Torturi
Pui glazurat cu miere

Pui glazurat cu miere

Amesteca bine intr-un castron mierea, sosul de soia, usturoiul, ghimbirul, chilli, amidonul. Marineaza

3 voturi    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu carne
Creveti cu usturoi

Creveti cu usturoi

Incalzeste o tigaie mare si pune uleiul. Adauga usturoiul si ardeiul iute. Amesteca la foc mediu

4 voturi    3 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste

Cris

Arata senzational!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata alba cu banana