autor:

Gustos_Ro

» » Fripturi

Ciolan de porc cu galuste de cartofi

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Austria


    Reteta postata pe: 27 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Austria


Reteta postata pe: 27 iunie 2014

Ingrediente
Pentru ciolan si sos:, Ciolan de porc cu os, Chimen, Vin rosu, Zahar brun, , Pentru galuste de cartofi:, Cartofi, Ou, Faina Arpis, Piper alb, Crutoane de paine

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

1 vot

Mod de preparare

Ciolanul se pune la cuptor, pe aburi, la o temperatura medie, pana se patrunde. Apoi se mareste temperatura cuptorului pana cand ciolanul se rumeneste foarte bine.



Intre timp se prepara galustele in felul urmator: cartofii fierti se dau pe razatoarea mica si se amesteca cu ou, faina Arpis, sare si piper alb. Se adauga cateva crutoane de paine, se modeleaza chiftelele si se introduc in apa clocotita. Se fierb cateva minute pana ce galustele ies la suprafata.



Apoi, zaharul brun, chimenul si vinul rosu vor fi folosite pentru a prepara un sos in care se vor pune galustele.



Mod de servire

Ciolanul de porc se serveste pe platou alaturi de galustele de cartofi scaldate in sos.



Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. In iunie, Restaurantul partener al proiectului este Restaurant Tirol.



Reteta tiroleza a fost oferita si preparata de Restaurantul Tirol Sinaia si poate fi degustata zilnic la restaurantul din cadrul hotelului International din Sinaia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan de porc cu galuste de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Aperitiv pentru masa festiva de sarbatori.

Aperitiv pentru masa festiva de sarbatori.

Friptura se pune la bait in condimente cate-va ore ,putem face friptura fie la tava in cuptor ,fie

0 voturi    0 comentarii
2h
Fripturi
Chicken McNuggets

Chicken McNuggets

se taie pieptul de curcan in bucatele mai mic patratoase se condimenteaza ouale se bat spuma si

5 voturi    3 comentarii
30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru ciolan si sos:
  • Ciolan de porc cu os
  • Chimen
  • Vin rosu
  • Zahar brun
  • Pentru galuste de cartofi:
  • Cartofi
  • Ou
  • Faina Arpis
  • Piper alb
  • Crutoane de paine

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpe de pui umplute cu masline, kaizer si busuioc