autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Supe de legume

Ciorbă improvizată

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Ingrediente
3 gulioare, 10 ciuperci albe, 1 ceapă mare, 1 lămâie, pătrunjel verde, 4 căţei de usturoi, iaurt si smântână, 2 ouă, 2 cuburi de supă de gaină, sare, piper, apă

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Ciupercile se curăţă şi se taie felii. Se călesc singure în wok, presărate cu puţină sare. Ele îşi lasă apă. Când apa s-a evaporat se pune puţin ulei şi se mai călesc.
Ceapa tăiată mărunt se pune cu guliile tăiate beţigaşe la fiert. Dacă frunzuliţele de gulie sunt proaspete, se pun si ele tăiate fideluţă, scoţând nervurile groase. Se pun şi cuburile de supă.
Se adaugă ciupercile în supă şi se mai fierb împreună. Spre sfârşit se pune usturoiul tocat, se acreşte cu zeama de la lămâie, punându-se si vreo câteva felii de lămâie taiate in4(cu coajă cu tot).
Se bat ouăle cu o lingură de apă, se adaugă şi puţină smântână şi iaurt.
Se pune pătrunjel verde tocat la servire.(sau mărar).
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă improvizată" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de legume cu lapte si smantana

Supa de legume cu lapte si smantana

Se curata, se spala legumele si se pun la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare. Dupa 30-35

15 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa crema de morcovi (supa portocalie)

Supa crema de morcovi (supa portocalie)

Curatati si spalati toate legumele, taiati-le bucati mari si puneti-le la fiert, la foc mic, in 2

11 voturi    3 comentarii
40 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    In mod sigur este delicioasa...cu atatea bunatati in ea nu are de ce sa nu fie buna...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    De multe ori ce e improvizat iese mai bun decat o reteta sofisticata. Cred ca ni se intampa la fiecare.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 3 gulioare
  • 10 ciuperci albe
  • 1 ceapă mare
  • 1 lămâie
  • pătrunjel verde
  • 4 căţei de usturoi
  • iaurt si smântână
  • 2 ouă
  • 2 cuburi de supă de gaină
  • sare
  • piper
  • apă

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

90 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de spanac si coaste de miel Supa crema de spanac si coaste de miel

Pentru inceput, se curata coastele de pielite, se taie bucati, se spala bine, si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Punem coastele

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Ciorba de dovlecei Ciorba de dovlecei

Legumele se curata si se spala, apoi se taie cubulete. Se calesc legumele, in afara de dovlecei. Se toarna 2 litri de apa in oala

0 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de dovleac