autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec cu conopida

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 30 ianuarie 2010

Ingrediente
maruntaie de pui(curcan) cu os, 2 morcovi, 1 patrunjel radacina, 1 telina mica, 1/2 gulie, 1 cartof, 2-300 g conopida, 1 ceapa, ardei rosu si verde, 2 galbenusuri, 200 ml smantana, zeama de lamaie, un pumn orez, patrunjel verde, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

38 voturi

Mod de preparare

Carnea de pui ( curcan) se taie in bucati mici si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce da in clocot se aduna spuma de deasupra si se indeparteaza.
Zarzavatul de taie fideluta ,mai putin ceapa care se lasa intreaga( la sfarsit se scoate din ciorba si se arunca).
Dupa ce s-a spumuit ciorba adaugam tot zarzavatul , apa daca mai este cazul, sare , piper si lasam sa fiarba bine carnea si legumele.
Cand sunt aproape fierte toate,adaugam conopida( a mea a fost congelata), orezul spalat iar galbenusurile se bat bine, se adauga smanatana si un polonic cu ciorba fierbinte.Stingem focul sub ciorba, scoatem ceapa si adaugam zeama de lamaie.Amestecam bine galbenusurile cu smantana si cu ciorba apoi rasturnam compozitia peste ciorba , invartim bine si presaram deasupra patrunjelul verde tocat.
Se serveste cu ardei iute linga ciorba.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba a la grec cu conopida" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorbita taraneasca de porc

Ciorbita taraneasca de porc

Se spala carnea , se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala de 3-4l, se aduna spuma, apoi lasam

14 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta a la Doina

Ciorba de burta a la Doina

Se presara burta cu bicarbonat, se freaca putin cu mana si se toarna peste ea otetul. Se va forma

102 voturi    18 comentarii
2h 15 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine):

    Am pregatit ciorba à la grec cu conopida, dar dupa ce totul a fiert eu am mixat ingredientele. Ciorba a iesit foarte gustoasa!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine):

    Ciorba ta e o bunatate.

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sidonia Toncean , 11 iulie 2015

    Mult spor sa ai si sa ne spui daca ti-a placut !

  • Fara foto

    Magdalena Craiteanu , 08 iulie 2015

    am sa o pregatesc cu drag sambata.

  • Alina_Chiticaru

    Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2014

    Arata delicios!!!!

    • Fara foto

      Proca Constanta , 22 noiembrie 2013

      Bine mai arata

    • Fara foto

      Ali Nush , 04 septembrie 2013

      yamy!

    • Lucia

      Lucia (Chef de cuisine) , 05 iulie 2012

      Ciorbica asta este o bunatate! Am preparat-o si eu, dar eu am mixat-o la sfarsit... mmmmmmm

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010

      Arata foarte bine si are un gust super.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      Gustoasa tare, imi place f. mult!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Frumoasa prezentare Arata sa fie tare gustoasa.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      O bunatate.Eu mai pun conopida la ciorba,pentru ca am pus si la congelator in toamna.Felicitari pentru reteta,sunt sigura ca a iesit o ciorbica pe cinste.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

      Ador conopida si gatesc de toate cu aceasta minunata leguma.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      E o ciorbica buna, gustoasa, hranitoare, usoara pt organism.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Imi place.Chiar o sa incerc si eu.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      si ciorbica e buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      Ce bine arata ciorbita ta!!!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      ce bine arata ,urmatoarea mea ciorbita o sa arate asa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

38 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Alina_Chiticaru (Chef de cuisine)

Arata delicios!!!!

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de potroace munteneasca