autor:

Blogul lui Haplea

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba ardeleneasca

Autor: Blogul lui Haplea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Blogul lui Haplea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 octombrie 2010

Ingrediente
- un piept de pui dezosat, - 2 morcovi, - un păstârnac, - două cepe, - un ardei gras, - pătrunjel, - 100 ml ulei, - 2 ouă, - 200 ml de lapte, - 200 ml de smântână lichidă, - o lămâie, - condimente

Dificultate: Medie Timp: 50 min

13 voturi

Mod de preparare

- se taie carnea în bucăți mici, se toacă ceapa, ardeiul gras și morcovul.
- punem carnea să fiarbă în apă cu ulei și cu sare. După ce fierbe, luăm spuma.
- adăugăm ceapa, ardeiul gras și morcovul. Lăsăm pe foc până când se fierb legumele și adăugăm verdeața și ce condimente mai vrem
- separat, pregătim ingredientele pentru sosul de smântână. Batem două gălbenușuri de ou și diluăm cu laptele, iar apoi adăugăm smântâna lichidă și zeama de la jumătate de lămâie.
- când ciorba s-a făcut, oprim focul. Lăsăm trei minute, iar apoi luăm un polonic de zeamă și adăugăm treptat în sosul de smântână. Repetăm procedeul cu încă 2-3 polonice. Amestecăm bine și turnăm amestecul în oală.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba ardeleneasca de pui

Ciorba ardeleneasca de pui

Zarzavatul se curata si se da pe razatoarea mare iar celelalte legume se spala , se curata si se

29 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba ardeleneasca cu pui

Ciorba ardeleneasca cu pui

Carnea am spalat-o si am pus-o la fiert in 2 litrii de apa, in acest timp se spumuieste. Am adaugat

9 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

13 voturi

Ingrediente

  • - un piept de pui dezosat
  • - 2 morcovi
  • - un păstârnac
  • - două cepe
  • - un ardei gras
  • - pătrunjel
  • - 100 ml ulei
  • - 2 ouă
  • - 200 ml de lapte
  • - 200 ml de smântână lichidă
  • - o lămâie
  • - condimente

Raporteaza reteta

Retete
de Blogul lui Haplea
Supă cremă de roşii

Supă cremă de roşii

Se curăţă şi se taie legumele. Punem apa şi uleiul într-o oală, la fiert, în care adăugăm

1 vot    3 comentarii
50 min
Spume si creme dulci
Pateuri cu ciocolata si alune

Pateuri cu ciocolata si alune

- tăiem foaia de aluat în 12 dreptunghiuri - punem în mijlocul fiecărui dreptunghi câte o

3 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat cu zmeura si afine

Tort diplomat cu zmeura si afine

- facem 2 plicuri de frişcă cu 300 ml de lapte, conform instrucţiunilor de pe ambalaj - tăiem

1 vot    2 comentarii
2h 10 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de zarzavat