autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba ardeleneasca de gulii

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 mai 2010

Ingrediente
2 gulii mari, 2 morcovi, 2 radacina patrunjel, 2 fire ceapa verde, 1 ou, 2 linguri faina( cu varf), smantana, bors(optional), patrunjel verde, 3 linguri ulei, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

28 voturi

Mod de preparare

Guliile se curata si se taie julien( putin mai mare).
Zarzavatul si ceapa se curata si se taie marunt.1/2 de morcov se rade pe razatoarea cu gauri mici si se caleste cu o lingura cu ulei, impreuna cu ceapa verde.
In oala se adauga 4 l apa peste morcovul calit, apoi celelalte legume, se asezoneaza si se lasa sa fiarba.
Se fac galustele.Oul se bate bine, se adauga 2 linguri ulei si apoi faina. Amestecam bine si lasam 10 minute sa se odihneasca.
Cand legumele si zarzavatul sunt fierte, cu ajutorul unei lingurite se rup galustele in ciorba. Se mai lasa sa fiarba 10 minute apoi se stinge focul.
Cine doreste poate acri ciorba cu bors.
La servire adaugam smantana in farfurie.
Ciorba se serveste cu ardei iute.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca de gulii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba din cuburi de omleta de ou cu spanac

Ciorba din cuburi de omleta de ou cu spanac

Se pune la fiert costita cu morcovul, ceapa si un pic de vegeta. Separat se bat ouale , se adauga

2 voturi    5 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de varza noua

Supa de varza noua

Se taie varza marunt, morcovul rondele, rosia si ardeiul cubulete si se introduc int-o oala , completindu-se

9 voturi    5 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 13 august 2012

    Foarte, foarte gustos... :)

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

    Yum, ce-mi plac guliile! Ma inscriu la o portie!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    Ce buna, imi place cu samantana.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

28 voturi

Ingrediente

  • 2 gulii mari
  • 2 morcovi
  • 2 radacina patrunjel
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 ou
  • 2 linguri faina( cu varf)
  • smantana
  • bors(optional)
  • patrunjel verde
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

64 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

227 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

24 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Lucia (Chef de cuisine)

Foarte, foarte gustos... :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole