autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba ardeleneasca de gulii

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 mai 2010

Ingrediente
2 gulii mari, 2 morcovi, 2 radacina patrunjel, 2 fire ceapa verde, 1 ou, 2 linguri faina( cu varf), smantana, bors(optional), patrunjel verde, 3 linguri ulei, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

28 voturi

Mod de preparare

Guliile se curata si se taie julien( putin mai mare).
Zarzavatul si ceapa se curata si se taie marunt.1/2 de morcov se rade pe razatoarea cu gauri mici si se caleste cu o lingura cu ulei, impreuna cu ceapa verde.
In oala se adauga 4 l apa peste morcovul calit, apoi celelalte legume, se asezoneaza si se lasa sa fiarba.
Se fac galustele.Oul se bate bine, se adauga 2 linguri ulei si apoi faina. Amestecam bine si lasam 10 minute sa se odihneasca.
Cand legumele si zarzavatul sunt fierte, cu ajutorul unei lingurite se rup galustele in ciorba. Se mai lasa sa fiarba 10 minute apoi se stinge focul.
Cine doreste poate acri ciorba cu bors.
La servire adaugam smantana in farfurie.
Ciorba se serveste cu ardei iute.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca de gulii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui si ficatei

Ciorba de pui si ficatei

Carnea o portionam si o spalam bine, la fel si ficateii. Le punem in apa si dam sa dea cateva clocote,

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de zarzavat cu smantana

Ciorbita de zarzavat cu smantana

Legumele se curata si se spala. Doi morcovi se rad pe razatoarea mare si doi se taie bucati mici

14 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 13 august 2012

    Foarte, foarte gustos... :)

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

    Yum, ce-mi plac guliile! Ma inscriu la o portie!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    Ce buna, imi place cu samantana.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

28 voturi

Ingrediente

  • 2 gulii mari
  • 2 morcovi
  • 2 radacina patrunjel
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 ou
  • 2 linguri faina( cu varf)
  • smantana
  • bors(optional)
  • patrunjel verde
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Lucia (Chef de cuisine)

Foarte, foarte gustos... :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE CURCAN