autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba bistriteana

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 martie 2009

Ingrediente
Carne de pui, 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 ceapa, 70 g orez, 1 ou, 200 ml smantana, tarhon, vegeta, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert carne in apa cu sare. Zarzavatul se curata si se taie rondele. Morcovii se calesc in putin ulei.Dupa ce a dat in clocot apa in care se fierbe carnea, se spumeaza si se adauga legumele. Se lasa sa fiarba. Cind sunt toate aproape fierte se adauga orezul spalat.
Galbenusul de ou se amesteca impreuna cu smantana si 1 polonic ciorba fierbinte.Se stinge focul si se adauga oul cu smantana si tarhonul tocat marunt.
Se potriveste gustul de sare si piper si se acreste ciorba cu ce va place.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba bistriteana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba De Porc Cu Legume

Ciorba De Porc Cu Legume

Se pune la fiert carnea in apa cu putina sare si se ia spuma. Cand aceasta nu se mai formeaza se

5 voturi    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se toaca toate legumele cubulete si se pun la fiert, ceapa pentru perisoare se taie marunt si se

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Eugen (Chef de cuisine):

    Nu am calit morcovii ci pur si simplu i-am fiert. Am acrit cu bors de casa

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

    Si eu fac cioba asta dar n-am stiut ca-i Bistriteana. Oricum e tare buna!

  • Fara foto

    denisa , 01 august 2009

    Mama mea e plecata de mai mult de o saptamana in tabara,iar eu am ramas gospodina...voi incerca si eu reteta aceasta...sper sa-mi iese buna

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

    La mine nici o ciorba nu are aceeasi cantitate de zarzavat.E buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Trebuie sa fie tare gustoasa...

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      O farfurie cu ciorba e intotdeauna binevenita!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Buna ciorba Sidy, si eu fac exact la fel, diferenta la cantitatea de zarzavat doar.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Cred ca este delicioasa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Czompa (Chef de cuisine)

Si eu fac cioba asta dar n-am stiut ca-i Bistriteana. Oricum e tare buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de conopida cu morcovi si bors