autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba bistriteana

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 martie 2009

Ingrediente
Carne de pui, 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 ceapa, 70 g orez, 1 ou, 200 ml smantana, tarhon, vegeta, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert carne in apa cu sare. Zarzavatul se curata si se taie rondele. Morcovii se calesc in putin ulei.Dupa ce a dat in clocot apa in care se fierbe carnea, se spumeaza si se adauga legumele. Se lasa sa fiarba. Cind sunt toate aproape fierte se adauga orezul spalat.
Galbenusul de ou se amesteca impreuna cu smantana si 1 polonic ciorba fierbinte.Se stinge focul si se adauga oul cu smantana si tarhonul tocat marunt.
Se potriveste gustul de sare si piper si se acreste ciorba cu ce va place.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba bistriteana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se toaca legumele , se pun la fiert in oala cu cei 5l de apa.Dupa preferinta se pot trage in tigaie

9 voturi    5 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de legume cu smantana

Bors de legume cu smantana

Pregatim toate legumele apoi punem ciorba pe foc. Ceapa o curatam, o tocam, iar cea verde o taiem

5 voturi    8 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Eugen (Chef de cuisine):

    Nu am calit morcovii ci pur si simplu i-am fiert. Am acrit cu bors de casa

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

    Si eu fac cioba asta dar n-am stiut ca-i Bistriteana. Oricum e tare buna!

  • Fara foto

    denisa , 01 august 2009

    Mama mea e plecata de mai mult de o saptamana in tabara,iar eu am ramas gospodina...voi incerca si eu reteta aceasta...sper sa-mi iese buna

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

    La mine nici o ciorba nu are aceeasi cantitate de zarzavat.E buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Trebuie sa fie tare gustoasa...

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      O farfurie cu ciorba e intotdeauna binevenita!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Buna ciorba Sidy, si eu fac exact la fel, diferenta la cantitatea de zarzavat doar.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Cred ca este delicioasa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Czompa (Chef de cuisine)

Si eu fac cioba asta dar n-am stiut ca-i Bistriteana. Oricum e tare buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

42 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă Ciorbă de miel reţetă

Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece şi se lasă la o parte 15 minute, ca să se dizolve substanţele

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA CU CARNE DE PORC SI PASTE PATRATELE