autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba bistriteana

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 martie 2009

Ingrediente
Carne de pui, 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 ceapa, 70 g orez, 1 ou, 200 ml smantana, tarhon, vegeta, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert carne in apa cu sare. Zarzavatul se curata si se taie rondele. Morcovii se calesc in putin ulei.Dupa ce a dat in clocot apa in care se fierbe carnea, se spumeaza si se adauga legumele. Se lasa sa fiarba. Cind sunt toate aproape fierte se adauga orezul spalat.
Galbenusul de ou se amesteca impreuna cu smantana si 1 polonic ciorba fierbinte.Se stinge focul si se adauga oul cu smantana si tarhonul tocat marunt.
Se potriveste gustul de sare si piper si se acreste ciorba cu ce va place.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba bistriteana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de porc cu taitei de casa

Ciorba de porc cu taitei de casa

Oasele de porc se tin in apa rece,se oparesc,se spala si se pun la fiert la foc mic. Tocam telina,patrunjelul,pastarnacul,morcovul

3 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu tarhon

Ciorba de perisoare cu tarhon

In primul rand, punem apa intr-o cratita, in care gatiti ciorba, apoi ne ocupam de perisoare. Condimentam

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 29 %
239.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Eugen (Chef de cuisine):

    Nu am calit morcovii ci pur si simplu i-am fiert. Am acrit cu bors de casa

  • 7 comentarii

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

    Si eu fac cioba asta dar n-am stiut ca-i Bistriteana. Oricum e tare buna!

  • denisa , 01 august 2009

    Mama mea e plecata de mai mult de o saptamana in tabara,iar eu am ramas gospodina...voi incerca si eu reteta aceasta...sper sa-mi iese buna

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

    La mine nici o ciorba nu are aceeasi cantitate de zarzavat.E buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Trebuie sa fie tare gustoasa...

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      O farfurie cu ciorba e intotdeauna binevenita!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Buna ciorba Sidy, si eu fac exact la fel, diferenta la cantitatea de zarzavat doar.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Cred ca este delicioasa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Carne de pui
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  • 70 g orez
  • 1 ou
  • 200 ml smantana
  • tarhon
  • vegeta
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Czompa (Chef de cuisine)

Si eu fac cioba asta dar n-am stiut ca-i Bistriteana. Oricum e tare buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

102 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

44 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cartofi cu carne de vita