autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba caleidoscop

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 octombrie 2009

Ingrediente
2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1/2 dovlecel, varza alba, varza rosie, 1 cartof mare, putina conopida, 150 g mazare boabe, 150 g fasole verde, 1 ceapa, 1 rosie, 1 ardei, 1/2 gulie, zeama de la o lamaie, marar verde, patrunjel verde, iaurt, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

6 voturi

Mod de preparare

Se spala si se curata toate legumele.Ceapa se lasa intreaga si dupa fierbere se arunca.Morcovii si patrunjelul se taie rondele iar rosia si ardeiul fasii.Varza se taie fasii mai late.Conopida se desface in buchetele iat dovlecelul si cartoful se taie cuburi mici.
Fiecare poate sa le taie sau sa le rada dupa preferinta.
Se pun toate legumele la fiert in apa cu putina sare si piper , se acopera oala si se lasa sa fiarba pina toate lefumele sunt fierte.
Se stige focul sub ciorba si iaurtul( optional) se amesteca cu zeama de lamaie si un polonic de ciorba fierbinte.Se rastoarna compozitia peste ciorba si se presara verdeata tocata marunt la fiecare farfurie.
Se serveste cu ardei iute.

PS....la aceasta ciorba nu se foloseste nici un pic de grasime.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba caleidoscop" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Tocam ceapa, morcovii, ardeii, telina si radacina de patrunjel si le fierbem intr-o oala cu apa de

7 voturi    1 comentariu
2h
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE PERISOARE

CIORBA DE PERISOARE

Ceapa se curata,se spala si se toaca marunt sau pestisori. Rosiile se spala,se oparesc cca un minut

113 voturi    28 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

    O combinatie tare buna.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

    Felicitari Sidy! Mereu aduci ceva nou si foarte tentant.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

6 voturi

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 dovlecel
  • varza alba
  • varza rosie
  • 1 cartof mare
  • putina conopida
  • 150 g mazare boabe
  • 150 g fasole verde
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 1 ardei
  • 1/2 gulie
  • zeama de la o lamaie
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • iaurt
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

O combinatie tare buna.

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Bors romanesc (de post)