autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba caleidoscop

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 octombrie 2009

Ingrediente
2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1/2 dovlecel, varza alba, varza rosie, 1 cartof mare, putina conopida, 150 g mazare boabe, 150 g fasole verde, 1 ceapa, 1 rosie, 1 ardei, 1/2 gulie, zeama de la o lamaie, marar verde, patrunjel verde, iaurt, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

6 voturi

Mod de preparare

Se spala si se curata toate legumele.Ceapa se lasa intreaga si dupa fierbere se arunca.Morcovii si patrunjelul se taie rondele iar rosia si ardeiul fasii.Varza se taie fasii mai late.Conopida se desface in buchetele iat dovlecelul si cartoful se taie cuburi mici.
Fiecare poate sa le taie sau sa le rada dupa preferinta.
Se pun toate legumele la fiert in apa cu putina sare si piper , se acopera oala si se lasa sa fiarba pina toate lefumele sunt fierte.
Se stige focul sub ciorba si iaurtul( optional) se amesteca cu zeama de lamaie si un polonic de ciorba fierbinte.Se rastoarna compozitia peste ciorba si se presara verdeata tocata marunt la fiecare farfurie.
Se serveste cu ardei iute.

PS....la aceasta ciorba nu se foloseste nici un pic de grasime.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba caleidoscop" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE VITEL

CIORBA DE VITEL

Se spala bine carnea,daca este nevoie se mai taie in bucati,se zvanta si se pune la fiert in 2 l

37 voturi    4 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de ciolan

Bors de ciolan

Se taie in bucati mici ciolanul, se pune la fiert si se ia spuma. Se toaca in cubulete ceapa, morcovul,

5 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

    O combinatie tare buna.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

    Felicitari Sidy! Mereu aduci ceva nou si foarte tentant.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

6 voturi

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 dovlecel
  • varza alba
  • varza rosie
  • 1 cartof mare
  • putina conopida
  • 150 g mazare boabe
  • 150 g fasole verde
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 1 ardei
  • 1/2 gulie
  • zeama de la o lamaie
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • iaurt
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

O combinatie tare buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta