autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba cu carne de oaie

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 800 g carne de oaie, 2,5 I apa, 250 g morcovi, 100 g bulion, 200 g ceapa, 300 g cartofi, 150 g ardei gras, 50 g leustean, 1 leg. verdeata, 100 g telina, 5 g sare de Iamaie, (otet), 100 g albitura, 100 ml ulei, 300 g rosii, 150 g varza alba, sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Carnea se porţioneaza, se spala, se opareste, se spala in citeva ape reci si sa pune la fiert in apa cu sare. Se spumeaza, iar in timpul fierberii se adauga ceapa curatata, spalata si leusteanul si patrunjelul taiat marunt. Zarzavaturile se curăţă, se spală, se taie în formă neregulate şi se înăbuşă în ulei cu adaos de apă. După fierberea cărnii pe jumătate se adaugă zarzavatul înăbuşit, varza curăţată, spălată şi tăiată în cuburi. Se continuă fierberea încă 30 minute. Spre sfârşitul fierberii se adugă roşiile, pasta de tomate diluate cu zeamă fierbinte. Se potriveste gustul de sare şi sare de lămâie dizolvată. Se serveşte cu verdeaţă tăiată mărunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu carne de oaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de perisoare

Bors de perisoare

Se curata toate legumele si zarzavaturile si se spala.Morcovii se rad pe razatoarea cu gauri mari,

35 voturi    12 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de ceai

Supa de ceai

Intr-o jumatate de litru de lapte ori de smantana se pun 6 - 7 linguri mici cu frunze de ceai, un

0 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 800 g carne de oaie
  • 2,5 I apa
  • 250 g morcovi
  • 100 g bulion
  • 200 g ceapa
  • 300 g cartofi
  • 150 g ardei gras
  • 50 g leustean
  • 1 leg. verdeata
  • 100 g telina
  • 5 g sare de Iamaie
  • (otet)
  • 100 g albitura
  • 100 ml ulei
  • 300 g rosii
  • 150 g varza alba
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare