autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba cu carne de oaie

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 800 g carne de oaie, 2,5 I apa, 250 g morcovi, 100 g bulion, 200 g ceapa, 300 g cartofi, 150 g ardei gras, 50 g leustean, 1 leg. verdeata, 100 g telina, 5 g sare de Iamaie, (otet), 100 g albitura, 100 ml ulei, 300 g rosii, 150 g varza alba, sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Carnea se porţioneaza, se spala, se opareste, se spala in citeva ape reci si sa pune la fiert in apa cu sare. Se spumeaza, iar in timpul fierberii se adauga ceapa curatata, spalata si leusteanul si patrunjelul taiat marunt. Zarzavaturile se curăţă, se spală, se taie în formă neregulate şi se înăbuşă în ulei cu adaos de apă. După fierberea cărnii pe jumătate se adaugă zarzavatul înăbuşit, varza curăţată, spălată şi tăiată în cuburi. Se continuă fierberea încă 30 minute. Spre sfârşitul fierberii se adugă roşiile, pasta de tomate diluate cu zeamă fierbinte. Se potriveste gustul de sare şi sare de lămâie dizolvată. Se serveşte cu verdeaţă tăiată mărunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu carne de oaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa de lapte

Supa de lapte

Se pun la fiert laptele si apa. Intr-o cana se pune faina, se dizolva in apa si se toarna in laptele

1 vot    0 comentarii
20 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca de vitel

Ciorba taraneasca de vitel

Carnea se taie bucatele ce se calesc in doua linguri cu ulei pina ce carnea isi scgimba culoarea. Legumele

6 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 800 g carne de oaie
  • 2,5 I apa
  • 250 g morcovi
  • 100 g bulion
  • 200 g ceapa
  • 300 g cartofi
  • 150 g ardei gras
  • 50 g leustean
  • 1 leg. verdeata
  • 100 g telina
  • 5 g sare de Iamaie
  • (otet)
  • 100 g albitura
  • 100 ml ulei
  • 300 g rosii
  • 150 g varza alba
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu galuste