autor:

Niko Stan

» » Supe de carne

Ciorba cu carne de vita

Autor: Niko Stan (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Niko Stan (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2009

Ingrediente
600 grame carne slaba de vita, 2 morcovi de marime medie curatati si rasi, 1 pastarnac curatat si taiat cubulete, 150 g telina taiata cubulete, 2 cepe medii albe taiate cubulete, 3 cartofi de marime medie curatati si taiati cubulete, 1 ardei kapia verde taiat cubulete, 250 g fasole verde, 3 pumni mazare, 200 grame fidea cu ou, 3 linguri pasta de tomate, sare, leustean, delikat dupa gust, 1/2 lingurita sare de lamaie, 2 oua, (eu am folosit legume congelate si legume crude)

Dificultate: Medie Timp: 2h

52 voturi

Mod de preparare

Carnita o spalam ,curatam si o taiem cubulete,apoi o punem la fiert intr-o oala mare cu apa si sare,o spumam cand e nevoie.Cand e aproape fiarta adaugam legumele(aici se tine cont de timpul diferit de fierbere al fiecarui tip de legume) si lasam sa fiarba in continuare.Spre sfarsit adaugam pasta de rosii,fideaua,condimentele.
Continuam fierberea pana ce legumele si carnita au ajuns la consistenta dorita.Inainte cu cateva minute de a opri focul se bat 2 oua si se pun in ciorba.
O servim cu leustean presarat deasupra.
SFAT:Pentru un gust deosebit, alaturi de carne se pot fierbe si cateva oase de vita care se vor scoate inainte de a pune legumele si se poate aduga bors
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Ciorba cu carne de vita si legume

Ciorba cu carne de vita si legume

Proces Tehnologic Carnea se spala si se portioneaza. Morcovii, telina, pastarnacul si radacinile

14 voturi    4 comentarii
5h 1 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cartofi cu carne de vita

Ciorba de cartofi cu carne de vita

Se curata ceapa,morcovul,telina, ardelul se spala apoi se tau cubulete.Intr-o oala se pune putin

14 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • tradaro

    tradaro (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

    Este o reteta buna si de retinut. Felicitari!

  • Fara foto

    Liliana Barbu (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009

    Eu asociez gustul ciorbitei de vita cu telina. Incercati sa puneti frunze de telina in loc de leustean sa vedeti ce minune iese.La ciorbita de vita eu pun mai mult suc de rosii. Frunzele de telina dau un gust deosebit mancarurilor care contin suc sau sos de rosii.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

    Gustoasa ciorbita de vitel...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

      Eu asociez gustul carnii de vita cu leustean si mazare, aceste ingrediente nu le despart cand gatesc ciorba cu carne de vita.

    • Fara foto

      Andreea (Chef de cuisine) , 07 mai 2009

      Nici in Canada nu am gasit leustean de cumparat, dar mi-a adus mama un pliculet cu seminte de leustean de acasa. Le-am pus intr-un ghiveci si acum am leustean proaspat de pus in ciorbe oricand am nevoie.

    • Fara foto

      Aito_lidi (Maestru bucatar) , 10 aprilie 2009

      Buna ciorbitza... si fara leustean. In Spania nu am gasit leustean asa ca ne multumim cu ingredientele pe care le avem aicea.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2009

      Minunata reteta !!! Eu mai bag si niste conopida iar copiii mei ii spun ciorba de...adunare generala !!!Hi, hi, hi...

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2009

      Imi place cum scrii retetele pentru ca explici cum trebuie si pe intelesul tuturor.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

52 voturi

Ingrediente

  • 600 grame carne slaba de vita
  • 2 morcovi de marime medie curatati si rasi
  • 1 pastarnac curatat si taiat cubulete
  • 150 g telina taiata cubulete
  • 2 cepe medii albe taiate cubulete
  • 3 cartofi de marime medie curatati si taiati cubulete
  • 1 ardei kapia verde taiat cubulete
  • 250 g fasole verde
  • 3 pumni mazare
  • 200 grame fidea cu ou
  • 3 linguri pasta de tomate
  • sare
  • leustean
  • delikat dupa gust
  • 1/2 lingurita sare de lamaie
  • 2 oua
  • (eu am folosit legume congelate si legume crude)

Raporteaza reteta

Retete
de Niko Stan
Salata de Boeuf

Salata de Boeuf

Se spala carnea si se pune la fiert, la foc potrivit, Cand da in clocot se curata de spuma, se pune

156 voturi    21 comentarii
15 min
Salate reci
Salata de conopida cu usturoi si patrunjel

Salata de conopida cu usturoi si patrunjel

Conopida curatata si desfacuta in buchetele se pune la fiert in apa cu putina sare.Dupa ce s-a fiert

55 voturi    8 comentarii
30 min
Salate reci
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Ceapa taiata cubulete,morcovii,telina , rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc putin cu 2

48 voturi    3 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe

tradaro (Chef de cuisine)

Este o reteta buna si de retinut. Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema cu piept de curcan Supa crema cu piept de curcan

Pieptul de curcan se spala bine si se pune la fiert. Se curata legumele, se maruntesc si se pun la fiert; dupa ce au fiert, se pun in

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de pui cu galuste