Ciorba cu urzici si ghebe

Timp pregatire
360 minute
Complexitate
redusa
Ciorba cu urzici si ghebe

Ingrediente

  • 1 ceapa verde
  • 1 ceapa uscata mica
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei kapia
  • 1 morcov
  • 200 gr ghebe la borcan in sare
  • 1 castron plin cu urzici
  • 2 linguri rase de orez
  • 4-5 llinguri suc de rosii de casa
  • 1 cana bors de casa
  • sare
  • piper
  • 4 crengute patrunjel verde
  • 2 crengute leustean verde
  • 2,5 litri de apa
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Spalam bine ghebele, le punem in apa la desarat. Dupa ce s-au desarat bine le tocam marunt.

Urzicile le spalam bine in multe ape si le curatam coditele. Le punem la scurs intr-o sita.

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata si curatata o tocam marunt.

Ardeiul galben si kapia, ii curatam de cotor si seminte, ii taiem cubulete.

Morcovul il decojim, il taiem bucati potrivite.

Patrunjelul verde il spalam, indepartam coditele si il tocam marunt.

In vasul aparatului punem uleiul, ceapa verde si cea uscata, ardeii, morcovul, ghebele.

Adaugam apa, patrunjelul tocat, sare si piper.

Acoperim aparatul cu capacul, il conectam la curent. Selectam modul High si un timp de 5 ore si 30 de minute.

Dupa ce au trecut 2 ore, adaugam urzicile bine scurse si sucul de rosii. Amestecam.

In ultima jumatate de ora, turnam borsul fierbinte si orezul, pe care il spalam bine inainte. Gustam sa vedem daca mai necesita sare sau piper.

Amestecam iar si lasam pana se scurge tot timpul de preparare. Deconectam aparatul de la curent.

Tocam leusteanul verde, il punem in ciorba fierbinte si o lasam acoperita 15-20 de minute, apoi poate fi servita.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise