autor:

another

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de afumătură

Autor: another (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: another (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iulie 2011

Ingrediente
- afumătură de porc, - borș, - ardei grași, - roșii, - morcovi, - păstârnac, - dovlecel, - leuștean, - semințe de mărar, - semințe de chimen

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Afumătura de purcel poate fi din orice parte: costiță, ciolane, piciorușe. Eu am avut niște ciolane.

Am călit un pic zarzavatul spălat bine.
Ceea ce vedeți în fotografii am folosit numai în parte, pentru că totodată căleam zarzavat și pentru un gulaș.

Separat, am pus la fiert afumătura de purcel, împreună cu semințe de mărar și cu semințe de chimen.

Am adăugat zarzavatul călit, iar când acesta a fost fiert, împreună cu afumătura, am adăugat borșul.
Adăugați întotdeauna borș cald, sau fierbinte. Asta va permite ciorbei să fiarbă , să rămână în clocot
până fierbe un pic și borșul! Dacă puneți borș rece,a cesta va da un pic înapoi fiertura...
Adăugați cât mai mult leuștean verde și serviți cu smântână și ardei iute. Poftă mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de afumătură" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de afumatura cu perisoare

Ciorba de afumatura cu perisoare

Este buna ciorba de perisoare, dar daca-i pui si o bucata de afumatura, este nemaipomenita. Curatati

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de varza cu afumatura

Ciorba de varza cu afumatura

Se curata morcovul si se taie rondele. Varza se taie fideluta. Ceapa se curata si se lasa intreaga(

7 voturi    4 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 15 %
289.99 lei
246.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

    Combinatia perfecta cu afumatura si leustean, cel putin pt mine.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • - afumătură de porc
  • - borș
  • - ardei grași
  • - roșii
  • - morcovi
  • - păstârnac
  • - dovlecel
  • - leuștean
  • - semințe de mărar
  • - semințe de chimen

Raporteaza reteta

Retete
de another
Ciolan afumat pe pat de legume

Ciolan afumat pe pat de legume

Eu cumpăr de obicei două ciolanele gata afumate. Le gătesc în vasul dacic, de lut! Pun vasul

14 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Vinete mexicane

Vinete mexicane

Este un preparat pe care-l puteţi face în orice tavă. Eu am preferat vasul dacic, de ţiglă. Vinetele

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ton cu portocale

Ton cu portocale

Portocala poate fi înlocuită cu lămâie sau cu orice alte citrice. Curățați peștele și nu

20 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Combinatia perfecta cu afumatura si leustean, cel putin pt mine.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

42 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă Ciorbă de miel reţetă

Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece şi se lasă la o parte 15 minute, ca să se dizolve substanţele

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de sfecla roșie ca la muntele Athos