autor:

Fara foto

» » , Borsuri si Ciorbe, Supe de carne

Ciorba de afumatura cu smantana si tarhon

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 noiembrie 2012

Ingrediente
Ingrediente :, , 1 kg coaste afumate de porc, 2 ardei grasi, 1 radacina de telina mica, 1 pastarnac, 2 morcovi, 3 cartofi, 1 ceapa, 4 galbenusuri de ou, 400 g smanatana, tarhon uscat, 2 litri de bors de casa, sare si piper alb

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Am spalat scaricica sub jet de apa calduta si apoi am taiat-o bucati.
Am pus afumatura la fiert in 4 litri de apa si cand am vazut ca incepe sa se inmmoaie am aruncat peste ea radacinoasele taiate marunt.Dupa cateva clocote s-au pus la fiert si restul de legume.
Borsul l-am dat in fiert si l-am adaugat in oala cand legumele erau fierte al dente.
Galbenusurile au fost amestecate cu smanatana,sare si piper alb.Am pus un polonic de ciorba peste acest amestec si apoi am turnat in oala.
Gata, acum am dres ciorba minunat de aromata.
La final am presarat 2 linguri de tarhon si dupa un clocot, am inchis.

Pentru toti gurmanzii,pofta buna!:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de afumatura cu smantana si tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de linte si pui

Supa de linte si pui

1.Se taie cubulete ceapa, morcovul, telina, ciupercile. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Supe de carne
ciorba de pui a la grec

ciorba de pui a la grec

se spala bine pulpele, se pun la fiert, se spumeaza, apoi se pun morcovii taiati rondele, pt k fierb

6 voturi    6 comentarii
40 min
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dumitru Craciun , 25 martie 2015

    mi se par cantitățile prea multe probabil că aveți familie mare.

  • Fara foto

    Irina Roskic , 07 februarie 2015

    din ce zona esti ca nu te inteleg ce vb nu te exprimi deloc precum o bucatareasa

  • Fara foto

    Poparlan Miron , 01 februarie 2015

    puneti zeama de varza acra e delicioasa

    • Fara foto

      puiu (Maestru bucatar) , 01 februarie 2015

      puneti in loc de bors zeama de varza este delicioasa

    • Szabo_Ioana

      Szabo_Ioana (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2014

      Fac frecvent aceasta ciorba , este preferata fiului meu .Are un gust grozaaav , o aroma deosebita de la tarhon. Uneori mai inlocuiesc tarhonul cu leustean . Atat leusteanul cat si tarhonul sta tocat, la loc de cinste in pungulite la congelator si asteapta sa se scalde in ciorbica. :)

    • Fara foto

      Ana Maria Godri , 28 octombrie 2013

      pofta buna

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2012

      Mmmmmmmmmmmmmmmmmmm ce aromata!*****

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2012

      grozava reteta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente :
  • 1 kg coaste afumate de porc
  • 2 ardei grasi
  • 1 radacina de telina mica
  • 1 pastarnac
  • 2 morcovi
  • 3 cartofi
  • 1 ceapa
  • 4 galbenusuri de ou
  • 400 g smanatana
  • tarhon uscat
  • 2 litri de bors de casa
  • sare si piper alb

Raporteaza reteta

Retete
de Adina
Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert in 3-4 litri de apa .Se mai adauga apa fiarta pe

1 vot    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Spaghete cu carne

Spaghete cu carne

Prima data punem carnea la fiert iar apoi o maruntim la robot sau de mana. Tocam ceapa si zdrobim

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Flanc cu capsuni

Flanc cu capsuni

Crema: Punem laptele la incalzit impreuna cu vanilia .Frecam galbenusurile cu zahar, amidon si

0 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

puiu (Maestru bucatar)

puneti in loc de bors zeama de varza este delicioasa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema cu piept de curcan Supa crema cu piept de curcan

Pieptul de curcan se spala bine si se pune la fiert. Se curata legumele, se maruntesc si se pun la fiert; dupa ce au fiert, se pun in

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de vita cu legume