autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de ardei umpluti

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 iulie 2009

Ingrediente
500 g carne tocata, 100 g orez, 1 ceapa, 3-4 morcovi, 1-2 patrunjei, 1 rosie, 5-6 ardei grasi, 1 ceapa, 2 oua, 2 linguri smantana, marar verde, patrunjel verde, zeama de lamaie, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

105 voturi

Mod de preparare

Morcovii se curata si se razuiesc. 1/2 ceapa si rosia se taie marunt . Se scot cotoarele de la ardei si bucatelele ramase linga cotor , se taie marunt. Se pune la calit in putin ulei morcovii razuiti, ceapa, bucatelele de ardei si rosia. Cind sunt gata se adauga 2 l de apa , sare si piper si se lasa sa fiarba pina umplem ardeii cu urmatoarea compozitie: carnea tocata , 1/2 ceapa razuita, orezul spalat si scurs bine, marar verde tocat, sare ,piper si albusurile de la oua.
Cind fierbe ciorba adaugam ardeii umpluti si lasam sa fiarba. Daca mai este nevoie se mai pune apa ca sa depaseasca inaltimea ardeilor.
Cind toate sunt fierte, galbenusurile se amesteca cu zeama de lamaie , smantana si un polonic ciorba fierbinte. Stingem focul sub ciorba si adaugam compozitia de galbenus cu smantana. Amestecam si punem patrunjel verde deasupra.
Se poate servi cu ardei iute si smantana, alaturi...
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de ardei umpluti

Ciorba de ardei umpluti

Spalam oasele de vita si le punem la fiert, avand grija sa spumuim des. Cat fierb oasele pregatim

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
CIORBA DE BURTA

CIORBA DE BURTA

Dezghetam burta, se pune la fiert in 4 l apa, se fierbe 30-45 minute, mai completam cu apa daca a

70 voturi    17 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 39 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sidy , 21 noiembrie 2017

    Niciodata, dat niciodata nu am mancat aceasta ciorba cu ...Tarhon - Cornelia !!! Dar fiecare are gusturile ei personale...Noua ne place cu marar verde.

  • Fara foto

    Cornelia , 18 noiembrie 2017

    La ciorba de ardei umpluti mararul nu isi are locul,iar dupa culoarea ciorbei nu a fost calit morcovul,ciorba fiind specific ardeleneasca se adauga tarhon

  • Fara foto

    Aida , 16 septembrie 2017

    Super ciorbă, încercați rețeta cu încredere!!!

    • Fara foto

      Ilena Bobu , 01 iunie 2014

      nu am facut niciodata ciorbadeardei unpluti dar o sa incerc sa o pregatesc si eu nu are ce sa fie rau==ardei unpluti am facut la greu=

    • Fara foto

      Maria Hada , 13 aprilie 2014

      nu am facut niciodata ciorbadeardei unpluti dar o sa incerc sa o pregatesc si eu nu are ce sa fie rau==ardei unpluti am facut la greu=

    • Fara foto

      Steven Russell , 13 aprilie 2014

      nu am facut niciodata ciorbadeardei unpluti dar o sa incerc sa o pregatesc si eu nu are ce sa fie rau==ardei unpluti am facut la greu=

    • Fara foto

      Alin-Stefan Gehrig , 13 aprilie 2014

      nu am facut niciodata ciorbadeardei unpluti dar o sa incerc sa o pregatesc si eu nu are ce sa fie rau==ardei unpluti am facut la greu=

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 13 aprilie 2014

      nu am facut niciodata ciorbadeardei unpluti dar o sa incerc sa o pregatesc si eu nu are ce sa fie rau==ardei unpluti am facut la greu=

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 13 aprilie 2014

      nu am facut niciodata ciorbadeardei unpluti dar o sa incerc sa o pregatesc si eu nu are ce sa fie rau==ardei unpluti am facut la greu=

    • Fara foto

      Steven Russell , 13 aprilie 2014

      Ciorba mea preferata! Azi am incercat-o si eu. Delicioasa!

    • Fara foto

      Lokodi Surdu Anca Adina , 12 martie 2014

      nu am facut niciodata ciorbadeardei unpluti dar o sa incerc sa o pregatesc si eu nu are ce sa fie rau==ardei unpluti am facut la greu=

    • Fara foto

      Tekos Kostas Marin , 11 martie 2014

      nu am facut niciodata ciorbadeardei unpluti dar o sa incerc sa o pregatesc si eu nu are ce sa fie rau==ardei unpluti am facut la greu=

    • Fara foto

      Lokodi Surdu Anca Adina , 11 martie 2014

      super buna !

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 30 ianuarie 2014

      nu am facut niciodata ciorbadeardei unpluti dar o sa incerc sa o pregatesc si eu nu are ce sa fie rau==ardei unpluti am facut la greu=

    • Fara foto

      Lacrama Sulea , 15 noiembrie 2013

      NICE

    • Fara foto

      Zuzu Zuzulache , 29 septembrie 2013

      BUNA TREABA

    • Fara foto

      Tarta Niculina Voichita , 15 septembrie 2013

      nu am facut niciodata ciorbadeardei unpluti dar o sa incerc sa o pregatesc si eu nu are ce sa fie rau==ardei unpluti am facut la greu=

    • Fara foto

      Stef Stefy Stefania , 15 septembrie 2013

      foarte buna!!!!iammiiiiiiiiiiiiiii!!!!

    • Fara foto

      Anghel Nina , 30 iulie 2013

      iti lasa gura apa!

    • Maria Lupean

      Maria Lupean (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2011

      una dintre ciorbele mele favorite... arata super Sidy !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Am mancat asa ceva in zona Fagaras,mi-a placut.

    • Fara foto

      nerea , 02 decembrie 2009

      nu am mai auzit pana acum dar am sa incerc si eu.Multumesc.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

      Si eu fac des ciorba de ardei umpluti

    • Fara foto

      Nadia , 05 septembrie 2009

      E foarte buna! Mama mea facea mereu ciorba asta. Ma mir ca unii n-au auzit de ea, e o reteta foarte veche, sau poate se face numai in unele zone ale tarii!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2009

      Un deliciu...

    • Fara foto

      ruxandra , 25 august 2009

      Adaugati carne afumata in ciorba si o radacina de telina.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Este foarte gustoasa reteta ta, am facut-o de multe ori si mi-a iesit minunat!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Foarte bine arata, si eu fac, ne place mult.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 08 august 2009

      Uite o idee inedita,m-ai facut curioasa,chiar am sa fac sa vad ce zic ai mei.

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 07 august 2009

      Nu am mai auzit pana acum de asa ceva, insa sunt curioasa cum este. Sotului nu cred ca ii va surade ideea, caci este putin mai ciudat. Daca este ciorba, sa fie ciorba. Daca sunt ardei, ardei sa fie. Dar merita incercata cred macar din curiozitate.

    • Fara foto

      DKNY , 07 august 2009

      E prima data cand gatesc ciorba asta,dar a iesit delicioasa..a laudat-o si sotul meu! ;)

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Foarte buna si gustoasa aceasta ciorba.Super.Felicitari!

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Presupun ca si cei "1-2 patrunjei" de la ingrediente vor fi si ei "razuiti", s-a omis sa se precizeze! Eu pun si o felie de telina, tot "razuita". Ciorba de ardei umpluti este ca si mancarea de ardei umpluti, avand doar mai multa zeama si mai putin bulion de rosii, plus ingroseala cu galbenusuri. Este o ciorba foarte gustoasa, in loc de patrunjel verde eu pun frunze de telina pentru aroma. Ardeiul iute il pastrez pentru alte ciorbe, de ex. ciorba de burta.

    • Fara foto

      Maria , 30 iulie 2009

      Si eu fac ciorba asta de cand ma stiu. Este una dintre cele mai simple si gustoase de facut.Sa va spun i-am invatat pe colegii mei de birou cum sa o faca si asa ca ciorba de ardei umplut romaneasca este acum gatita si apreciata si de americani!!! Nice, right? :)

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      Cred ca este foarte gustoasa,merita incercata.Felicitari pentru reteta.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      O reteta foarte interesanta. Nu am mai auzit de asa ceva. Trebuie sa o incerc si eu. Multumesc de idee, Sidy.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      E buna, si mie imi place. Felicitari!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Foarte bună Ciorbiţa cu ardei umpluţi. Felicitări!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      O prezentare foarte reusita.M-ai convins!Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

105 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne tocata
  • 100 g orez
  • 1 ceapa
  • 3-4 morcovi
  • 1-2 patrunjei
  • 1 rosie
  • 5-6 ardei grasi
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

226 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy

Niciodata, dat niciodata nu am mancat aceasta ciorba cu ...Tarhon - Cornelia !!! Dar fiecare are gusturile ei personale...Noua ne place cu marar verde.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de miel cu loboda rosie