autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii:, , 2 kg burta, , 3 I apa, , 1 kg picioare de vaca, , 150 g morcovi, , 150 g ceapa, , 100 g telina, , 50 g usturoi, , 2 g piper, , 500 g iaurt sau smintina, , 3 oua, , 50 g faina, , 100 ml otet, , 100 ml ulei sau untura, , sare dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

342 voturi

Mod de preparare

Burta si picioarele de vaca se curata de pielite si tendoane, se spala bine, se oparesc, apoi se spala din nou cu apa rece si se asaza intr-o oala. Picioarele se sparg punindu-le la fundul vasului, iar burta se ruleaza si se aranjeaza peste picioare. Se completeaza oala cu apa si se pune la fiert cu sare. Se spumeaza in timpul fierberii.



Cind burta este aproape fiarta se adauga morcovii, telina si ceapa curatate, spalate si taiate jumatati sau sferturi. Se adauga usturoiul curatat si taiat marunt si piperul.



Cind burta si picioarele au fiert se scot si se racesc. Burta se taie în fisii lungi de 4-5 cm, iar carnea de pe picioare se alege si se taie la fel, apoi se introduc in oala cu supa, care a fost strecurata si se continua fierberea pana da intr-un clocot.



Din galbenusurile batute, iaurtul (smintina) si faina cu putina zeama se pregateste sosul pentru dres si se introduce in oala cu ciorba. Se potriveste gustul cu sare si acreala. Se serveste cu mujdei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Carnea cumparata din supermarket este curata si taiata. O scoatem din punga si o spalam in cateva

188 voturi    36 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Se spala bine oasele si se pun la fiert in oala cu apa.se spumuiesc,apoi se adauga burta taiata fideluta.

2 voturi    1 comentariu
3h 15 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

    Prepar des, familia mea o prefera.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2011

    Ciorba de burta si ciorba radauteana sunt preferatele familiei mele !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iunie 2011

    Tare ii mai place sotului, de aceea gatesc foarte des aceasta ciorba, insa putin diferit.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Este preferata mea.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Imi place mult ciorba de burta...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Cam asa arata ciorbica mea...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Eu gatesc des ciorba de burta ii place sotului.

    • Fara foto

      andreea , 24 decembrie 2009

      ii super tare si gustuos

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

342 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • 2 kg burta
  • 3 I apa
  • 1 kg picioare de vaca
  • 150 g morcovi
  • 150 g ceapa
  • 100 g telina
  • 50 g usturoi
  • 2 g piper
  • 500 g iaurt sau smintina
  • 3 oua
  • 50 g faina
  • 100 ml otet
  • 100 ml ulei sau untura
  • sare dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Prepar des, familia mea o prefera.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

42 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă Ciorbă de miel reţetă

Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece şi se lasă la o parte 15 minute, ca să se dizolve substanţele

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de cocos cu taitei de casa