autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta alla Sidy

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 februarie 2010

Ingrediente
1 kg burta vita, 0,5 kg carne vita cu os, 3-4 morcovi, 1-2 radacina partunjel, 1 pastarnac, 1/2 telina, 1/2 gulie, 1 ceapa, 1 caciulie usturoi, 2-3 felii de gogosari murati, 2 foi dafin, leustean, piper boabe, sare, 2 galbenusuri, 200 ml smantana, patrunjel verde, zeama de pe ardei iute( sau altceva cu ce vreti sa acriti)

Dificultate: Medie Timp: 2h

34 voturi

Mod de preparare

Burta curatata si prefiarta, asa taiata fideluta, o punem la fiert in oala sub presiune impreuna cu foile de dafin, piperul boabe( o lingura) sare si 4-5 catei de usturoi. Din momentul cand incepe sa fiarba o lasam 30-40 minute, sa fiarba bine burta.
Intre timp punem carnea de vita la fiert in apa cu sare, adunam spuma si adaugam zarzavatul , mai putin un morcov pe care il razuim pe razatoarea cu gauri mici si apoi il calim in putin ulei pina lasa o culoare placuta portocalie.
Dupa ce sunt toate fierte, strecuram si supa si burta fiarta. Supa strecurata o punem din nou la fiert , adaugam burta fiarta, leusteanul si usturoi presat cam 6-7 catei ( dupa gust) , mai adaugam sare si piper daca este cazul si lasam sa dea in clocot apoi stingem focul sub ciorba.
Galbenusurile le amestecam bine cu smantana si un polonic de ciorba, apoi rasturnam compozitia in ciorba si invartim.
Gogosarul il taiem felii subtiri si il adaugam la ciorba impreuna cu morcovul calit.Amestecam si presaram deasupra patrunjelul tocat marunt si adaugam zeama de pe ardeiul iute, dupa gust.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta alla Sidy" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de praz acrita cu zeama de lamaie

Ciorba de praz acrita cu zeama de lamaie

Curatam prazul, il spalam , il scurgem de apa apoi il taiem rondele pe care le taiem apoi in doua.Curatam

10 voturi    11 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de aripioare

Ciorba de aripioare

Se spala aripioarele si se pun la oparit, apoi se schimba apa, si se pun la fiert impreuna cu legumele. Legumele

3 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 15 %
189.99 lei
161.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Cred ca nu s-a inteles bine ! Zarzavatul NU ramane in cioarba ! Doar "...gogosarul il adaugam la ciorba impreuna cu morcovul calit..." asa cum am spus in reteta....

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

    E foarte buna. O sa incerc si eu reteta ta.

  • Fara foto

    S LILIANA , 02 aprilie 2010

    si eu las zarzavatul in ciorba sa stiti ca este foarte gustoasa incercati pofta buna

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      Interesanta reteta ta.Eu nu las zazavatul in ciorba,doar gogosar.O sa incerc si ca tine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

34 voturi

Ingrediente

  • 1 kg burta vita
  • 0,5 kg carne vita cu os
  • 3-4 morcovi
  • 1-2 radacina partunjel
  • 1 pastarnac
  • 1/2 telina
  • 1/2 gulie
  • 1 ceapa
  • 1 caciulie usturoi
  • 2-3 felii de gogosari murati
  • 2 foi dafin
  • leustean
  • piper boabe
  • sare
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml smantana
  • patrunjel verde
  • zeama de pe ardei iute( sau altceva cu ce vreti sa acriti)

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Cred ca nu s-a inteles bine ! Zarzavatul NU ramane in cioarba ! Doar "...gogosarul il adaugam la ciorba impreuna cu morcovul calit..." asa cum am spus in reteta....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

42 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă Ciorbă de miel reţetă

Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece şi se lasă la o parte 15 minute, ca să se dizolve substanţele

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de gaturi de curcan