autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta alla Sidy

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 februarie 2010

Ingrediente
1 kg burta vita, 0,5 kg carne vita cu os, 3-4 morcovi, 1-2 radacina partunjel, 1 pastarnac, 1/2 telina, 1/2 gulie, 1 ceapa, 1 caciulie usturoi, 2-3 felii de gogosari murati, 2 foi dafin, leustean, piper boabe, sare, 2 galbenusuri, 200 ml smantana, patrunjel verde, zeama de pe ardei iute( sau altceva cu ce vreti sa acriti)

Dificultate: Medie Timp: 2h

34 voturi

Mod de preparare

Burta curatata si prefiarta, asa taiata fideluta, o punem la fiert in oala sub presiune impreuna cu foile de dafin, piperul boabe( o lingura) sare si 4-5 catei de usturoi. Din momentul cand incepe sa fiarba o lasam 30-40 minute, sa fiarba bine burta.
Intre timp punem carnea de vita la fiert in apa cu sare, adunam spuma si adaugam zarzavatul , mai putin un morcov pe care il razuim pe razatoarea cu gauri mici si apoi il calim in putin ulei pina lasa o culoare placuta portocalie.
Dupa ce sunt toate fierte, strecuram si supa si burta fiarta. Supa strecurata o punem din nou la fiert , adaugam burta fiarta, leusteanul si usturoi presat cam 6-7 catei ( dupa gust) , mai adaugam sare si piper daca este cazul si lasam sa dea in clocot apoi stingem focul sub ciorba.
Galbenusurile le amestecam bine cu smantana si un polonic de ciorba, apoi rasturnam compozitia in ciorba si invartim.
Gogosarul il taiem felii subtiri si il adaugam la ciorba impreuna cu morcovul calit.Amestecam si presaram deasupra patrunjelul tocat marunt si adaugam zeama de pe ardeiul iute, dupa gust.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta alla Sidy" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
bors de peste(somon) 10 portii

bors de peste(somon) 10 portii

Se scot urechile la peste se spala bine si punem la fiert in apa rece,luam spuma si fierbem la foc

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita bogata, pe aripi de curcan

Ciorbita bogata, pe aripi de curcan

Intr-o oala de 8L, adaugam apa rece, aripa( bine spalata), 1 ceapa veche intreaga,cubul knor,boabele

21 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Cred ca nu s-a inteles bine ! Zarzavatul NU ramane in cioarba ! Doar "...gogosarul il adaugam la ciorba impreuna cu morcovul calit..." asa cum am spus in reteta....

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

    E foarte buna. O sa incerc si eu reteta ta.

  • Fara foto

    S LILIANA , 02 aprilie 2010

    si eu las zarzavatul in ciorba sa stiti ca este foarte gustoasa incercati pofta buna

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      Interesanta reteta ta.Eu nu las zazavatul in ciorba,doar gogosar.O sa incerc si ca tine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

34 voturi

Ingrediente

  • 1 kg burta vita
  • 0,5 kg carne vita cu os
  • 3-4 morcovi
  • 1-2 radacina partunjel
  • 1 pastarnac
  • 1/2 telina
  • 1/2 gulie
  • 1 ceapa
  • 1 caciulie usturoi
  • 2-3 felii de gogosari murati
  • 2 foi dafin
  • leustean
  • piper boabe
  • sare
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml smantana
  • patrunjel verde
  • zeama de pe ardei iute( sau altceva cu ce vreti sa acriti)

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Cred ca nu s-a inteles bine ! Zarzavatul NU ramane in cioarba ! Doar "...gogosarul il adaugam la ciorba impreuna cu morcovul calit..." asa cum am spus in reteta....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

24 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE STEVIE