autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta bihoreana

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
500 g rasol de vita, 4-5 morcovi, 1-2 patrunjel radacina, 1 telina mica, 1/2 gulie, 1 ceapa, 1 foaie dafin, 1 lingura Delikat, piper boabe, usturoi, smintina 1-2 galbenusuri, patrunjel,verde tocat.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

16 voturi

Mod de preparare

Rasolul de vita il pun la fiert cu putina sare, il spumez si adaug : morcovii, radacinile de patrunjel, telina mica, gulia,ceapa , lingura delikat, piper boabe.
Intr-un vas sub presiune, pun burta curatata, putina foaie de dafin, boabe de piper, delikat si citiva catei de usturoi. Las burta sa fiarba o ora din momentul cind incepe sa fiarba., apoi RASTORN apa de pe ea, las burta sa se raceasca putin si o tai fideluta.
Supa care s-a facut pe rasol sau pe oase de vita, o strecor.
Supa rezultata o pun pe foc, adaug burta taiata , pun frunze de leustean sau in lipsa lor \"Bors magic cu leustean\", pe care il pun intr-un castronel cu 1-2 galbenusuri, 2-3 linguri smintina, 1 lingura faina si le amestec bine cu un polonic de ciorba fierbinte. Rastorn compozitia peste restul de supa, adaug usturoi pisat, dupa gust si potrivesc apoi de sare . Las sa mai de-a citeva clocote, sting focul, adaug frunze de patrunjel verde si mai acresc putin daca e cazul.
Se serveste cu ardei iute !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta bihoreana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pleurotus cu otet

Ciorba de pleurotus cu otet

Intr-o oala de 3 litri, se pun 2 linguri de ulei de floarea soarelui. Ceapa taiata pestisori, morcovul

4 voturi    3 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de peste

Ciorba de peste

Noi am folosit codul pentru ca e foarte slab si mai avem unele probleme de sanatate.Nu am scris cantitatile

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

2h

16 voturi

Ingrediente

  • 500 g rasol de vita
  • 4-5 morcovi
  • 1-2 patrunjel radacina
  • 1 telina mica
  • 1/2 gulie
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingura Delikat
  • piper boabe
  • usturoi
  • smintina 1-2 galbenusuri
  • patrunjel,verde tocat.

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

226 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce buna ciorba ta, Sidy!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu carne afumata de porc