Ciorba de burta bihoreana

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de burta bihoreana

Ingrediente

  • 500 g rasol de vita
  • 4-5 morcovi
  • 1-2 patrunjel radacina
  • 1 telina mica
  • 1/2 gulie
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingura Delikat
  • piper boabe
  • usturoi
  • smintina 1-2 galbenusuri
  • patrunjel
  • verde tocat.

Mod de preparare

Rasolul de vita il pun la fiert cu putina sare, il spumez si adaug : morcovii, radacinile de patrunjel, telina mica, gulia,ceapa , lingura delikat, piper boabe.

Intr-un vas sub presiune, pun burta curatata, putina foaie de dafin, boabe de piper, delikat si citiva catei de usturoi. Las burta sa fiarba o ora din momentul cind incepe sa fiarba., apoi RASTORN apa de pe ea, las burta sa se raceasca putin si o tai fideluta.

Supa care s-a facut pe rasol sau pe oase de vita, o strecor.

Supa rezultata o pun pe foc, adaug burta taiata , pun frunze de leustean sau in lipsa lor \"Bors magic cu leustean\", pe care il pun intr-un castronel cu 1-2 galbenusuri, 2-3 linguri smintina, 1 lingura faina si le amestec bine cu un polonic de ciorba fierbinte. Rastorn compozitia peste restul de supa, adaug usturoi pisat, dupa gust si potrivesc apoi de sare . Las sa mai de-a citeva clocote, sting focul, adaug frunze de patrunjel verde si mai acresc putin daca e cazul.

Se serveste cu ardei iute !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise