autor:

Vekas

» » Supe de carne

CIORBA DE BURTA DIN ARDEAL

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2008

Ingrediente
1kg. burta de vaca,, 200g.morcovi,, 40ml.otet,, 2 oua, , 40g.sare,, 50g. usturoi,, 1 kg. oase de vaca,, 200g. ceapa,, 100g. telina,, 50g. hrean,, 40g. leustean,, 2 g. piper boabe

Dificultate: Redusa Timp: 5h

12 voturi

Mod de preparare

1. Oasele spalate si sparte, impreuna cu burta curatata si spalata bine, se pun la fiert in 2 l. de apa rece. Se ia spuma, se adauga sarea, piperul boabe si zarzavatul curatat si spalat. Se lasa sa fiarba la foc incet 5 ore, avand grija ca oala sa fie bine acoperita. Se ia oala de pe foc, se strecoara zeama, iar burta se taie in fasii de 1 cm. latime, care se introduc din nou in zeama. Se pune oala pe foc si se lasa sa dea cateva clocote.
2. Se drege ciorba, la sfarsit, cu ouale batute si se serveste cu otetul ramas, cu usturoi pisat sau hrean ras. Se presara leustean tocat deasupra si se serveste cu ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA DE BURTA DIN ARDEAL" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de curcan cu galuste

Supa de curcan cu galuste

Spalam canea bine si o punem intr-o oala cu un praf de sare, la fiert. Indepartam spuma care se formeaza Legumele

6 voturi    0 comentarii
35 min
Supe de carne
Supa din carne de curcan

Supa din carne de curcan

Intr-o oala mare se pun aproximativ 4 litri de apa, carnea de pasare si o lingurita de sare. Puneti

4 voturi    3 comentarii
2h
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Vekas Maria , 13 martie 2010

    Este ciorba preferata de familie.Am mai gatit dupa alte retete de pe net, dar nu au fost multumiti, asa ca raman la reteta mea.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Imi place mult ciorba de burta...

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

    Bună ciorbiţă!

    • mioara craciun , 17 martie 2009

      Am incercat si eu, a iesit foarte buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

5h

12 voturi

Ingrediente

  • 1kg. burta de vaca,
  • 200g.morcovi,
  • 40ml.otet,
  • 2 oua
  • 40g.sare,
  • 50g. usturoi,
  • 1 kg. oase de vaca,
  • 200g. ceapa,
  • 100g. telina,
  • 50g. hrean,
  • 40g. leustean,
  • 2 g. piper boabe

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas Maria

Este ciorba preferata de familie.Am mai gatit dupa alte retete de pe net, dar nu au fost multumiti, asa ca raman la reteta mea.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ramen, supa gatita la Multicookerul Crock-Pot express cu gatire sub presiune Ramen, supa gatita la Multicookerul Crock-Pot express cu gatire sub presiune

Ramen este o specialitate japoneza, este considerata una dintre cele mai hranitoare si sanatoase supe din lume. O sa gasiti multe retete

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de miel acrita cu corcoduse Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare. Se lasa sa clocoteasca si se aduna spuma. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Retete de Pasti
Ciorba cu carne de vita