autor:

Vekas

» » Supe de carne

CIORBA DE BURTA DIN ARDEAL

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2008

Ingrediente
1kg. burta de vaca,, 200g.morcovi,, 40ml.otet,, 2 oua, , 40g.sare,, 50g. usturoi,, 1 kg. oase de vaca,, 200g. ceapa,, 100g. telina,, 50g. hrean,, 40g. leustean,, 2 g. piper boabe

Dificultate: Redusa Timp: 5h

12 voturi

Mod de preparare

1. Oasele spalate si sparte, impreuna cu burta curatata si spalata bine, se pun la fiert in 2 l. de apa rece. Se ia spuma, se adauga sarea, piperul boabe si zarzavatul curatat si spalat. Se lasa sa fiarba la foc incet 5 ore, avand grija ca oala sa fie bine acoperita. Se ia oala de pe foc, se strecoara zeama, iar burta se taie in fasii de 1 cm. latime, care se introduc din nou in zeama. Se pune oala pe foc si se lasa sa dea cateva clocote.
2. Se drege ciorba, la sfarsit, cu ouale batute si se serveste cu otetul ramas, cu usturoi pisat sau hrean ras. Se presara leustean tocat deasupra si se serveste cu ardei iute.
1. Oasele spalate si sparte, impreuna cu burta curatata si spalata bine, se pun la fiert in 2 l. de apa rece. Se ia spuma, se adauga sarea, piperul bo
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA DE BURTA DIN ARDEAL" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Supe de carne
Mâncare de duminică de iarnă

Mâncare de duminică de iarnă

Am pus carnea cu legumele de supă(morcov, ţelină, pătrunjel, gulie, 2 cepe, 2 căţei de usturoi,

12 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Supe de carne
CHILLI SOUP

CHILLI SOUP

Se caleste carnea fara ulei. Separat se taie marunt toate legumele si se calesc intr-un pic de ulei

4 voturi    4 comentarii
1h
Supe de carne

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vekas Maria , 13 martie 2010

    Este ciorba preferata de familie.Am mai gatit dupa alte retete de pe net, dar nu au fost multumiti, asa ca raman la reteta mea.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Imi place mult ciorba de burta...

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

    Bună ciorbiţă!

    • Fara foto

      mioara craciun , 17 martie 2009

      Am incercat si eu, a iesit foarte buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

5h

12 voturi

Ingrediente

  • 1kg. burta de vaca,
  • 200g.morcovi,
  • 40ml.otet,
  • 2 oua
  • 40g.sare,
  • 50g. usturoi,
  • 1 kg. oase de vaca,
  • 200g. ceapa,
  • 100g. telina,
  • 50g. hrean,
  • 40g. leustean,
  • 2 g. piper boabe

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
Pui cu cascaval la cuptor

Pui cu cascaval la cuptor

1.Se dezoseaza pulpele superioare de pui, se sareaza si se pipereaza, dupa gust. 2.Se topeste margarina

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Supa de portocale cu cocos si piept de pui

Supa de portocale cu cocos si piept de pui

1. Intr-o tigaie cu peretii mai inalti, in unt fierbinte se caleste carnea tocata, se adauga prazul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de carne
Cozonac floare cu gem de caise

Cozonac floare cu gem de caise

1.Se amesteca faina cu zaharul, untul, un ou intreg , albusul de la celalalt ou, un praf de sare.

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje

Vekas Maria

Este ciorba preferata de familie.Am mai gatit dupa alte retete de pe net, dar nu au fost multumiti, asa ca raman la reteta mea.

Adauga reteta
Retete

din Supe de carne

Ciorba de miel Ciorba de miel

Se spala carnea de miel si se pune la fiert. Intre timp, se spumeaza supa. Cand carnea este fiarta, se scoate pentru a se dezosa. In

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete de Pasti
Ciorba de perisoare, acrita cu zeama de varza Ciorba de perisoare, acrita cu zeama de varza

Punem apa la fiert. Nu vom adauga sare pentru ca avem zeama de varza sarata. Curatam, spalam si tocam legumele cuburi si le adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe