autor:

Fara foto

» » Supe de carne

Ciorba de cartofi cu costita afumata

Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Ingrediente
Pentru aceasta ciorba avem nevoie de : cativa cartofi mari ( in jur de 1 kg) o jumatate de ardei rosu, o bucata de radacina de telina, un fir de telina ( frunze si tulpina), o radacina de patrunjel, o ceapa mare, un morcov mare, un fir de tarhon verde sau conservat, 300 ml smantana, sare, piper, bors magic pentru acrit, o lingurita delikat de legume, o lingura de ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

35 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas mai mare punem uleiul la incins si adaugam apoi ceapa, morcovul si radacinoasele si tulpina de telina taiate cubulete mici. Le saram putin si le lasam la inabusit la foc mic pret de cateva minute. Adaugam apoi apa rece ( 2-3 litri) si bucatile de costita afumata, firul de telina si cel de tarhon.
Lasam sa fiarba la foc mic si mai adaugam apa daca trebuie ( apa sa fie mereu clocotita ) timp de 30-45 de miute, pana este carnea proape fiarta. Cand este carnea aproape fiarta adaugam cartofii si mai laam 12-15 minute. Sunt de preferat cartofii rosii pentru ciorbe pentru ca nu se sfarama la fiert si raman intregi si isi pastreaza consistenta. Cand sunt cartofii fierti adaugam smantana , dregem cu condimente si bors magic. Se serveste fierbinte cu verdeata maruntita , in functie de preferinte( eu am pus tot tarhon) pusa direct in farfurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de vitel cu taitei de casa

Supa de vitel cu taitei de casa

O supa delicioasa,sanatoasa si cu o aroma deosebita fata de celelalte supe. Spalam oasele de

3 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Supe de carne
Supa de vacuta cu galuste

Supa de vacuta cu galuste

Lasati oasele in apa rece 15-20 minute ca sa iasa sangele. Puneti la fiert in 4 litri de apa rece

4 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Racos Zuzy Ramona , 09 iunie 2015

    super buna :)

  • Fara foto

    Catalin Tudor , 15 ianuarie 2015

    foarte buna

  • Fara foto

    Gabryella Chelariu , 20 octombrie 2014

    foarte bun

    • Fara foto

      ionel andrei , 09 septembrie 2014

      gustos

    • Fara foto

      Ionel Andrei , 09 septembrie 2014

      foarte bun//

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      O ciorba tare gustoasa!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Gustoasa. Ciorbica mea..

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      O ciorba tare gustoasa...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Delicioasa!

    • Fara foto

      bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      E simpla si delicioasa intr-adevar :) Multumesc

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      O bunatate,felicitari.

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      mmmmm delicioasa ciorbita

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

35 voturi

Ingrediente

  • Pentru aceasta ciorba avem nevoie de : cativa cartofi mari ( in jur de 1 kg) o jumatate de ardei rosu
  • o bucata de radacina de telina
  • un fir de telina ( frunze si tulpina)
  • o radacina de patrunjel
  • o ceapa mare
  • un morcov mare
  • un fir de tarhon verde sau conservat
  • 300 ml smantana
  • sare
  • piper
  • bors magic pentru acrit
  • o lingurita delikat de legume
  • o lingura de ulei

Raporteaza reteta

Retete
de bucataria-sylviei
Ciulama/papricas de pui

Ciulama/papricas de pui

Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare

12 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de

1 vot    1 comentariu
1h 45 min
Paste si pizza
Pizza trois fromages cu ruccola

Pizza trois fromages cu ruccola

Aluatul il lasam la dospit 30-60 de minute si apoi il punem la frigider pentru inca 30 minute minim. Preparare

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza

ionel andrei

gustos

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Fiertura de somon dichisita cu smantana si lacrimi de dovleac Fiertura de somon dichisita cu smantana si lacrimi de dovleac

Reteta ce o prezint mai jos poate parea un pic bizara, caci e un melanj de influente, arome si gusturi din felurite regiuni. Mai e si

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de ardei umpluti Supa de ardei umpluti

Zarzavaturile se curăță, se spală și se taie cubulețe, se călesc în puțin ulei și apă, într-un vas înalt,

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Ciorba de perisoare