Intr-un vas mai mare punem uleiul la incins si adaugam apoi ceapa, morcovul si radacinoasele si tulpina de telina taiate cubulete mici. Le saram putin si le lasam la inabusit la foc mic pret de cateva minute. Adaugam apoi apa rece ( 2-3 litri) si bucatile de costita afumata, firul de telina si cel de tarhon.
Lasam sa fiarba la foc mic si mai adaugam apa daca trebuie ( apa sa fie mereu clocotita ) timp de 30-45 de miute, pana este carnea proape fiarta. Cand este carnea aproape fiarta adaugam cartofii si mai laam 12-15 minute. Sunt de preferat cartofii rosii pentru ciorbe pentru ca nu se sfarama la fiert si raman intregi si isi pastreaza consistenta. Cand sunt cartofii fierti adaugam smantana , dregem cu condimente si bors magic. Se serveste fierbinte cu verdeata maruntita , in functie de preferinte( eu am pus tot tarhon) pusa direct in farfurie.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii