autor:

valentina ionita

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de cartofi cu sfecla rosie si tarhon

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 februarie 2010

Ingrediente
o sfecla mica, un morcov, 4-5 feliute de telina, 1-2 buc ardei gras, o ceapa, un catel de usturoi pentru aroma, tarhon verde, sare, dupa gust, , Optional se poate drege ciorba cu 1 - 2 oua batute si smantana.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

9 voturi

Mod de preparare

Sfecla,morcovul,telina se spala,se curata de coaja,se rade pe razatoarea mare si se pun la fiert in apa rece cu sare impreuna cu ceapa curatata,spalata ,tocata marunt si ardeiul gras taiat cubulete... Cand sunt aproape fierte se adauga cartofii taiati cubulete,usturoiul tocat marunt pentru aroma si se lasa sa fiarba la foc potrivit.Cand zarzavatul si cartofii au fiert se toarna borsul fiert in prealabil,se potriveste de sare,piper si se lasa sa mai dea in 2-3 clocote.Dupa ce se opreste focul se adauga tarhonul verde ...

Cine doreste poate drege ciorba cu 1-2 oua batute si smantana...
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu sfecla rosie si tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba din ciolan de porc

Ciorba din ciolan de porc

Ciolanul l-am spălat bine şi l-am pus la fiert cu puţină sare. Când a fost fiert, adică cam

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de perisoare

Bors de perisoare

Se curata zarzavatul se pune 6l de apa la fiert cu putin ulei cand a dat apa in fiert se pune ceapacuratata

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2011

    Multumesc mult...

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

    ce bunatate!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2011

    Va multumesc mult...

    • Luana

      Luana (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2011

      Ciorba asta o facea bunica mea cand eram copil.Si uite asa am devenit nostalgica.Trebuie incercata*****

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

      Va multumesc...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 iulie 2010

      Cred ca este tare buna si gustoasa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Va multumesc mult...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      O bunatate in orice anotimp !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      O ciorba tare gustoasa!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Multumesc si spor la treaba...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      trebuie sa fac si eu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Multumesc...Este tare buna,spor la treaba...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Multumesc este intr-adevar usoara ,gustoasa si sanatoasa...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Cred ca este foarte buna.Mi-ai dat o idee!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Foarte gustoasa si in acelasi timp sanatoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

9 voturi

Ingrediente

  • o sfecla mica
  • un morcov
  • 4-5 feliute de telina
  • 1-2 buc ardei gras
  • o ceapa
  • un catel de usturoi pentru aroma
  • tarhon verde
  • sare, dupa gust
  • Optional se poate drege ciorba cu 1 - 2 oua batute si smantana.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de oua cu zer