autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de cartofi cu vin

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 februarie 2011

Ingrediente
600 g cartofi, 1 morcov, 1 patrunjel, o felie telina, 1 ceapa mica alba, 1 ceapa mica rosie, 150 g carnati afumat, 1 pahar vin, 2 linguri sos chilli, 200 ml smantana, patrunjel verde, sare, piper, boia, o foaie dafin

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Se curata legumele si se taie dupa preferinta.
Ceapa se lasa intreaga( dupa ce a fiert se arunca)
Carnatul se taie felii.
Intr-o oala punem 3-4 l apa legumele, vinul, sosul chilli, foaia de defin si asezonam cu condimentele.
Lasam sa fiarba acoperit , la foc potrivit.
Cand legumele sunt fierte presaram deasupra patrunjel verde tocat si servim ciorba in farfurie cu cate un mot de smantana.
Se serveste cu ardei iute sau cu ceapa rosie taiata felii...
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Borşul vecinei Silvia

Borşul vecinei Silvia

Spală bine borcanul. Pune la fiert apa într-o cratiţă împreună cu frunzele de vişin şi lasă

13 voturi    3 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba ardeleneasca de gulii

Ciorba ardeleneasca de gulii

Guliile se curata si se taie julien( putin mai mare). Zarzavatul si ceapa se curata si se taie marunt.1/2

28 voturi    3 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 18 februarie 2011

    Interesanta combinatie.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

    Cu picant si vin, ce mai...sãrbãtorim!!! am gãtit si eu cu vin sau brandy dar mazãre, meritã încrcat si varianta ta :)

  • vio

    vio (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

    interesanta reteta ta nu am mincat da merita incercata

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 februarie 2011

      Mmmmmmm ce delicatesa!!!!!!!!!!!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 16 februarie 2011

      Vorba aia, 2 dintr-o lovitură: şi băut şi mâncat!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 16 februarie 2011

      Waw ! Sidy draga, am citit si recitit...cu vin, nu am mai pregatit niciodata vre-o ciorba. Hmmm, dar daca zici tu ca e buna... am sa incerc si eu. *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

5 voturi

Ingrediente

  • 600 g cartofi
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • o felie telina
  • 1 ceapa mica alba
  • 1 ceapa mica rosie
  • 150 g carnati afumat
  • 1 pahar vin
  • 2 linguri sos chilli
  • 200 ml smantana
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • boia
  • o foaie dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

226 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Interesanta combinatie.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta