autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » Supe de carne

Ciorba de ciuperci cu kaizer

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 aprilie 2011

Ingrediente
250 gr kaizer, 300 gr ciuperci, 2-3 ardei grasi colorati, 2 morcovi, 2 cepe, 2 tije de telina, 2 cartofi, 2 oua, o lamaie, 250 gr smantana, frunze de morcov, marar, sare, concentrat de carne sau legume, 2 stelute anason, 5-6 catei de usturoi pisat, o lingura ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se incinge uleiul in oala de ciorba, si se caleste un pic ceapa si kaizerul taiat feliute. Se adauga apoi morcovul, dupa 2-3 minute, ardeii taiati si tijele de telina rondele. Se adauga cca 4 l apa, cartofii intregi (curatati), ciupercile taiate mai marisor. Cand au fiert cartofii se scot si se paseaza, ca un piure (pentru a lega ciorba, ai da consitenta) si se pun din nou in oala, se adauga concentratul si anasonul. Se las adoua clocote si se inchide focul. Se bat ouale, se amesteca cu smantana, se pun 2, 3 polonice de supa ca sa ajunga la o temperatura apropiata cu cea a compozitiei din oala si se toarna incet, amestecand continuu, in ciorba. La urma se adauga sucul de lamaie amestecat cu usturoiul. Se poate pune o legaura de marar foarte fin taiat. Se acopera cu un capac si se poate servi dupa 10 minute. Se serveste cum marar tocat si/sau frunze de morcov.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ciuperci cu kaizer" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa din copanele de pui cu galusti.

Supa din copanele de pui cu galusti.

Mod de preparare. Spalam si taiem copanele la forma dorita.Fierbem mai intai carnea si dupa ce am

9 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Supe de carne
Luscos

Luscos

Se taie varza pe un platou de lemn. Afumatura se taie bucati potrivite, ciolanul se poate taia

41 voturi    12 comentarii
1h 15 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 iulie 2011

    Imi place reteta, de obicei la ciorba de ciuperci nu pun decat zarzavat, nu adaug carne sau altceva. Pt mine e inedit.

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2011

    Hmmm...ce bunatate!*****

  • sorina gabriela

    sorina gabriela (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2011

    Wauuu !!! O bunatate ,am salvat reteta si recunosc nu am facut nici o data asa ciorbita. Felicitari si dau ***** !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 250 gr kaizer
  • 300 gr ciuperci
  • 2-3 ardei grasi colorati
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 tije de telina
  • 2 cartofi
  • 2 oua
  • o lamaie
  • 250 gr smantana
  • frunze de morcov
  • marar
  • sare
  • concentrat de carne sau legume
  • 2 stelute anason
  • 5-6 catei de usturoi pisat
  • o lingura ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    3 comentarii
20 min
Supe de carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Imi place reteta, de obicei la ciorba de ciuperci nu pun decat zarzavat, nu adaug carne sau altceva. Pt mine e inedit.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de ied Ciorba de ied

Carnea spalata se pune in oala pe foc, se fierbe 10 min, apoi se arunca apa, carnea se spala, se pune din nou la fiert, iar cand incepe

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Retete de Pasti
Bors de miel Bors de miel

Punem intr-o oala carnea de miel spalata bine si portionata (capul l-am pus intreg) cu apa cat sa o acopere si o lingura de otet. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti
builabesa Marsilia