autor:

maria mihalache

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de cocos acrita cu zeama de varza

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 ianuarie 2015

Ingrediente
tacamurile de la un cocos, 2 cepe, 2 ardei grasi, 3 morcovi, 1/4 telina, 1 dovlecel, 250 ml suc de rosii, 1 litru zeama de varza, leustean uscat, patrunjel verde, 2 role taitei cuiburi Baneasa, sare, piper macinat

Dificultate: Medie Timp: 3h 10 min

4 voturi

Mod de preparare

Spalam carnea si o punem intr-o oala in care adaugam apa atata cat sa acopere carnea.Adaugam si un strop de sare.
Lasam sa dea in cateva clocote apoi schimbam apa .
Spumam din cand in cand si lasam la fiert adaugand un strop de sare.
Cand carnea este pe jumatate fiarta se adauga morcovul si telina taiate cubulete .Lasam la fiert circa 10 min dupa care adaugam si celelalte legume(ceapa taiata marunt,ardeiul gras taiat cubulete/eu am avut congelat si dovlecelul taiat si el cubulete).
Cand totul este fiert se adauga sucul de rosii si zeama de varza .
Potrivim de sare(atentie marita la sare...............zeama de varza este sarata) si piper.
Lasam la fiert circa 10 min dupa care adaugam taieteii, dam in cateva clocote si tragem de pe foc.
Asezonam cu leustean ..........si pentru ca nu am avut leustean verde atunci am folosit uscat combinat cu patrunjel verde.
Se serveste calda alaturi de un ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cocos acrita cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu carne de porc si legume

Ciorba cu carne de porc si legume

Carnea se spala , se portioneaza si se pune la fiert in apa rece in care am pus si un strop de sare.Se

11 voturi    8 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa-crema de dovlecei

Supa-crema de dovlecei

Se curata si se taie feliute usturoiul si ceapa. Se calesc in putin ulei. Se adauga dovleceii felii(fara

2 voturi    2 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    maria mihalache , 21 ianuarie 2015

    Maria, acuma iarna imi place tare mult sa acresc ciorbele cu zeama de varza.Incearca si tu!

  • Fara foto

    acatrinei maria , 20 ianuarie 2015

    nu am facut niciodata ciorba acrita cu zeama de varza , sigur este buna ,pe asta trebuie sa-l incerc neaparat!

  • Fara foto

    maia mihalache , 19 ianuarie 2015

    de acord cu tine Marcela!

    • marcela79

      marcela79 (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2015

      cea mai buna ciorba

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 10 min

4 voturi

Ingrediente

  • tacamurile de la un cocos
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 3 morcovi
  • 1/4 telina
  • 1 dovlecel
  • 250 ml suc de rosii
  • 1 litru zeama de varza
  • leustean uscat
  • patrunjel verde
  • 2 role taitei cuiburi Baneasa
  • sare
  • piper macinat

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

29 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

6 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

maria mihalache

Maria, acuma iarna imi place tare mult sa acresc ciorbele cu zeama de varza.Incearca si tu!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de potroace cu curcan