autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de conopida cu mazare

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 august 2009

Ingrediente
1 conopida, 200 g mazare boabe, 2 morcovi, 1 rosie, 1 ceapa, ardei gras rosi si verde, iaurt, sare, piper, patrunjel verde

Dificultate: Medie Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Cine doreste pote folosi si oase la ciorba. Atunci acestea se pun la fiert in apa cu sare pina cand curatam morcovii si ii taiem marunti.
Ceapa, ardeii si rosia taiate marunt se calesc in putin ulei apoi adaugam morcovii care vor da o culoare frumoasa ciorbei, daca ii calim .
Conopida o desfacem buchetele mici si o tinem in apa cu zeama de lamaie ca sa ramana alba pina cand o bagam la fiert.
Peste zarzavatul calit punem apa necesara , adaugam sare si piper si lasam sa fiarba. Cand sunt aproape fierte legumele adaugam conopida si mazarea si lasam sa fiarba toate bine.
Ciorba se poate consuma ca atare sau acrita cu iaurt.
In farfurie se presara deasupra patrunjel verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de conopida cu mazare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare (idee Daf)

Ciorba de perisoare (idee Daf)

Mi-a placut ciorba de perisoare pe care am mancat-o la restaurantul Daf Junior. Era limpede ca o

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de pasare

Bors de pasare

In primul rand, puiul il curatam si il desfacem pe bucati, il spalam cu apa rece si il punem la fiert

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Proca Constanta , 22 noiembrie 2013

    Felicitari,e super !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010

    Imi place combinatia de mazare cu conopida si eu o folosesc la anumite ciorbe, e influenta ungureasca la noi.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

    Nu am folosit niciodata conopida la ciorba.Dar cred ca e buna...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 august 2009

      Buna ciorbita acrita cu iaurt,mi-a placut prezentarea,felicitari din inima.Astept sa vina iarna sa fac ciorbitele mele,acum se mananca supa rece de la frigider.Ordinul se executa, nu se discuta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Imi place combinatia de mazare cu conopida si eu o folosesc la anumite ciorbe, e influenta ungureasca la noi.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare