autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de conopida cu mazare

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 august 2009

Ingrediente
1 conopida, 200 g mazare boabe, 2 morcovi, 1 rosie, 1 ceapa, ardei gras rosi si verde, iaurt, sare, piper, patrunjel verde

Dificultate: Medie Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Cine doreste pote folosi si oase la ciorba. Atunci acestea se pun la fiert in apa cu sare pina cand curatam morcovii si ii taiem marunti.
Ceapa, ardeii si rosia taiate marunt se calesc in putin ulei apoi adaugam morcovii care vor da o culoare frumoasa ciorbei, daca ii calim .
Conopida o desfacem buchetele mici si o tinem in apa cu zeama de lamaie ca sa ramana alba pina cand o bagam la fiert.
Peste zarzavatul calit punem apa necesara , adaugam sare si piper si lasam sa fiarba. Cand sunt aproape fierte legumele adaugam conopida si mazarea si lasam sa fiarba toate bine.
Ciorba se poate consuma ca atare sau acrita cu iaurt.
In farfurie se presara deasupra patrunjel verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de conopida cu mazare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cartofi cu sfecla rosie si tarhon

Ciorba de cartofi cu sfecla rosie si tarhon

Sfecla,morcovul,telina se spala,se curata de coaja,se rade pe razatoarea mare si se pun la fiert

9 voturi    15 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de potroace sin tacamuri de curcan

Ciorba de potroace sin tacamuri de curcan

Carnea taiata in bucati se pune la fiert in apa rece cu putina sare. Se lasa sa dea in cateva clocote,

7 voturi    4 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Proca Constanta , 22 noiembrie 2013

    Felicitari,e super !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010

    Imi place combinatia de mazare cu conopida si eu o folosesc la anumite ciorbe, e influenta ungureasca la noi.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

    Nu am folosit niciodata conopida la ciorba.Dar cred ca e buna...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 august 2009

      Buna ciorbita acrita cu iaurt,mi-a placut prezentarea,felicitari din inima.Astept sa vina iarna sa fac ciorbitele mele,acum se mananca supa rece de la frigider.Ordinul se executa, nu se discuta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Imi place combinatia de mazare cu conopida si eu o folosesc la anumite ciorbe, e influenta ungureasca la noi.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Supa picanta cu taitei si creveti