autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de curcan

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 ianuarie 2010

Ingrediente
500 g coaste de curcan, 2 morcovi, 1 patrunjel radacina, 1 telina mica, 1/2 gulie, cate un pumn de :, - mazare, -fasole verde, - conopida( toate congelate), 2 rosii, 1 ceapa, 1-2 frunze varza proaspata, patrunjel verde, leustean, sare, piper, 1 galbenus, 200 ml smantana, 1 cartof, zeama de la o lamaie

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata, se spala si se taie marunt toate legumele( mai putin ceapa care se lasa intreaga).
Carnea de curcan se spala bine si se portioneaza.Se pune apoi intr-o oala cu apa si putina sare si se lasa sa dea in clocot.Se spumeaza apoi se adauga legumele taiate.
Se lasa sa fiarba la foc potrivit pina sunt aproape fierte toate , atunci adaugam legumele congelate si leusteanul, apoi mai lasam sa fiarba 15 minute.Stingem focul sub ciorba.
Galbenusul il frecam cu doua linguri de smantana si adaugam un polonic de ciorba fierbinte.Amestecam bine apoi rasturnam compozitia peste ciorba.
Acrim ciorba cu zeama de lamaie.
Deasupra presaram patrunjel verde tocat.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de curcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de curcan cu costita si zdrente colorate

Ciorba de curcan cu costita si zdrente colorate

Se curata, se spala si se toaca marunt legumele. Intr-o oala mai mare puneti ceapa la calit in ulei,

21 voturi    13 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu perisoare de curcan

Ciorba cu perisoare de curcan

Se pune in oala, ulei, apoi toate legumele taiate cubulete mici sau date pe razatoarea cu ochiuri

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mihai radu , 21 mai 2017

    Super buna

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    Super buna! Si eu prepar aceasta ciorba foarte des.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    O bunatate...Imi place tare mult...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

      Foarte buna, ce as vrea macar o portie.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Apetisanta ciorbita ta draga Sidy.Mmm

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      e gustos si fara colesterol curcanul! Maine prepar si eu cu bors acruuu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 g coaste de curcan
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 telina mica
  • 1/2 gulie
  • cate un pumn de :
  • - mazare
  • -fasole verde
  • - conopida( toate congelate)
  • 2 rosii
  • 1 ceapa
  • 1-2 frunze varza proaspata
  • patrunjel verde
  • leustean
  • sare
  • piper
  • 1 galbenus
  • 200 ml smantana
  • 1 cartof
  • zeama de la o lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

mihai radu

Super buna

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE RATA