autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de dovlecei a la grec

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 2,5 I apă, 2 kg dovlecei, 150 g ceapă, 200 g morcovi, 200 g albitura, 100 ml ulei, 50 g orez, 50 g faina, 200 g smintina, 3 oua, 5 g sare de lamiie, 1 legatura verdeata, sare dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

22 voturi

Mod de preparare

Zarzavatul se curata, se spala, se taie marunt si se pune la fiert in supa sau apa, se adauga uleiul si ceapa curatata si taiata marunt. Dupa cca. 5 minute de fierbere se adauga dovleceii curatati, spalati si taiati cuburi. Cind toate componentele au fiert pe jumatate, se adauga orezul si se lasa sa fiarba pina sint gata toate legumele. Se pregateste sosul (liezonul) din galbenusuri, smintina si faina amestecindu-se bine componentele, se subtiaza cu putina ciorba, treptat, pentru a nu se taia si apoi se adauga in vasul cu ciorba. Se controleaza gustul de sare si sare de lamiie (dizolvata) si se continua fierberea inca 4-5 minute. Se serveste cu verdeaţă taiata marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecei a la grec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta - reteta proprie

Ciorba de burta - reteta proprie

Intr-o oala cu apa si putina sare, punem la fiert, la foc potrivit, oasele si ceapa. Cind da in clocot,

2 voturi    0 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta 2

Ciorba de burta 2

Dezghetam burta, se pune la fiert in 3 l apa, se fierbe 30-45 minute, mai completam cu apa daca a

23 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

22 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2,5 I apă
  • 2 kg dovlecei
  • 150 g ceapă
  • 200 g morcovi
  • 200 g albitura
  • 100 ml ulei
  • 50 g orez
  • 50 g faina
  • 200 g smintina
  • 3 oua
  • 5 g sare de lamiie
  • 1 legatura verdeata
  • sare dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de cartofi cu leuştean