Ingrediente
600-700 g fasole uscata, un ciolan afumat, 1 ceapa, 4-5 morcovi, 1 telina, 1 pastarnac, 200 ml bulion, tarhon in otet, sare, piper, un paharel ulei, 3-4 linguri faina alba
Dificultate: Medie | Timp: 1h
193 voturi
Mod de preparare
Se caleste ceapa taiata marunt, apoi se adauga o lingurita de boia dulce si morcovii taiati rondele si se calesc in continuare aproximativ 5 min la foc potrivit, dupa care pune peste ciolan.
Dupa ce fasolea s-a fiert se impreuneaza cu ciorba de la ciolan, se adauga bulionul si tarhonul taiat marunt (eventual si putin otet de pe tarhon) si se mai fierb 10-15 min.
Separat se face un rantas din ulei si faina si se adauga la ciorba. Se mai lasa pe foc mic sa dea cateva clocote.
POFTA BUNA!
adrian , 31 octombrie 2009
si eu sunt din ardeal,dar locuiesc de mult in bucuresti.asa ca prefer mancarile ardeleneesti.niciodata nu mi-a iesit buna ciorba de fasole.dar dupa ce am gatit dupa reteta ta,pot sa spun ca a iesit excelenta.EXCELENTA.copiii mei sunt extrem de pretentiosi,si azi mi-au cerut sa le fac din nou aceasta superba ciorba.Iti multumesc din suflet.Adi
giulietta , 15 octombrie 2009
nici eu nu stiu in ce Ardeal sta , dar nici eu nu am auzit pe nimeni sa se manance ciorbita de fasole cu mamaliga!!..la noi in Ardeal toata lumea o mananca cu ceapa rosie, in special, dar si cu ceapa alba sau ceapa verde.ar fi bine ca aceasta persoana a dea fuga-fuguta la noi , ardelenii, si sa ceara o portie de ciorba de fasole sa vedem cu ce o sa i se spuna ca se poate manca!