autor:

ruxandra duduia

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de fasole cu ciolan - ca in Ardeal

Autor: ruxandra duduia (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ruxandra duduia (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 noiembrie 2006

Ingrediente
600-700 g fasole uscata, un ciolan afumat, 1 ceapa, 4-5 morcovi, 1 telina, 1 pastarnac, 200 ml bulion, tarhon in otet, sare, piper, un paharel ulei, 3-4 linguri faina alba

Dificultate: Medie Timp: 1h

193 voturi

Mod de preparare

Ciolanul se pune la fiert in 4-5l de apa impreuna cu telina si pastarnacul. Fasolea se fierbe separat in 2-3 ape.
Se caleste ceapa taiata marunt, apoi se adauga o lingurita de boia dulce si morcovii taiati rondele si se calesc in continuare aproximativ 5 min la foc potrivit, dupa care pune peste ciolan.
Dupa ce fasolea s-a fiert se impreuneaza cu ciorba de la ciolan, se adauga bulionul si tarhonul taiat marunt (eventual si putin otet de pe tarhon) si se mai fierb 10-15 min.
Separat se face un rantas din ulei si faina si se adauga la ciorba. Se mai lasa pe foc mic sa dea cateva clocote.
POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu ciolan - ca in Ardeal" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de berbecut

Bors de berbecut

Se curata toate legumele si zarzavatul iar morcovii se dau apoi pe razatoarea cu gauri mari si se

2 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Se ia burta şi se spală bine de tot. Daca vi se pare că are miros se pune câteva ore în puţină

65 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • ruxandra duduia

    ruxandra duduia (Maestru bucatar) , 13 ianuarie 2012

    ciorba din fotografie nu arata nici pe departe ca ciorba mea, o sa fac zilele astea si o sa postez fotografii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Foarte gustoasa alaturi de ceapa si o mamaliguta calda, cum se face in Ardeal, pe valea Tarnavelor.

  • Fara foto

    foghel laurentiu , 11 februarie 2010

    ciorba de ciorba- cea mai tare reteta,an combinatie cu o salata de ceapa rosie cu ulei masline,otet, sare te lingi .......

    • Fara foto

      adrian , 31 octombrie 2009

      si eu sunt din ardeal,dar locuiesc de mult in bucuresti.asa ca prefer mancarile ardeleneesti.niciodata nu mi-a iesit buna ciorba de fasole.dar dupa ce am gatit dupa reteta ta,pot sa spun ca a iesit excelenta.EXCELENTA.copiii mei sunt extrem de pretentiosi,si azi mi-au cerut sa le fac din nou aceasta superba ciorba.Iti multumesc din suflet.Adi

    • Fara foto

      giulietta , 15 octombrie 2009

      nici eu nu stiu in ce Ardeal sta , dar nici eu nu am auzit pe nimeni sa se manance ciorbita de fasole cu mamaliga!!..la noi in Ardeal toata lumea o mananca cu ceapa rosie, in special, dar si cu ceapa alba sau ceapa verde.ar fi bine ca aceasta persoana a dea fuga-fuguta la noi , ardelenii, si sa ceara o portie de ciorba de fasole sa vedem cu ce o sa i se spuna ca se poate manca!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

193 voturi

Ingrediente

  • 600-700 g fasole uscata
  • un ciolan afumat
  • 1 ceapa
  • 4-5 morcovi
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 200 ml bulion
  • tarhon in otet
  • sare
  • piper
  • un paharel ulei
  • 3-4 linguri faina alba

Raporteaza reteta

ruxandra duduia (Maestru bucatar)

ciorba din fotografie nu arata nici pe departe ca ciorba mea, o sa fac zilele astea si o sa postez fotografii

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de lapte