Se curata,se spala si se taie rondele atat morcovul cat si pastarnacul si se pun la fiert in apa cu sare.Adaugam si ceapa curatata (eu o las intreaga si apoi cand este fiarta o scot).Lasam sa dea in cateva clocote si apoi adaugam pastaile de fasole pe care le-am curatat si le-am rupt in bucati mai mici..Daca este cazul mai adaugam apa. astfel incat aceasta sa depaseasca nivelul legumelor.Cand legumele sunt pe jumatate fierte adaugam ardeiul rosu taiat cubulete si cartofii curatati si taiati in sferturi.(eu am avut cartofi noi nu pra mari).
Intre timp ne ocupam de bors.........il strecuram,il punem intr-o craticioara si lasam sa fiarba circa 5-10 min..Pentru un gust deosebit punem in bors cateva frunze de leustean.
Dupa ce au fiert toate legumele,scoatem ceapa si adaugam sucul de rosii,uleiul ,borsul si potrivim de sare . .Lasam sa dea in cateva clocote dupa care tragem de pe foc si servim calda asezonata cu leustean verde taiat marunt.Se poate servi cu smantana si un ardei iute.
Se poate servi si rece,eu insa prefer calda!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii