Ciorba de fasole pastai

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de fasole pastai

Ingrediente

  • 400 g fasole pastai (eu am avut galbena)
  • 3 cartofi
  • 1 ardei rosu
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1 cana cu bors
  • leustean verde
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 lingura de ulei
  • sare

Mod de preparare

Se curata,se spala si se taie rondele atat morcovul cat si pastarnacul si se pun la fiert in apa cu sare.Adaugam si ceapa curatata (eu o las intreaga si apoi cand este fiarta o scot).Lasam sa dea in cateva clocote si apoi adaugam pastaile de fasole pe care le-am curatat si le-am rupt in bucati mai mici..Daca este cazul mai adaugam apa. astfel incat aceasta sa depaseasca nivelul legumelor.Cand legumele sunt pe jumatate fierte adaugam ardeiul rosu taiat cubulete si cartofii curatati si taiati in sferturi.(eu am avut cartofi noi nu pra mari).

Intre timp ne ocupam de bors.........il strecuram,il punem intr-o craticioara si lasam sa fiarba circa 5-10 min..Pentru un gust deosebit punem in bors cateva frunze de leustean.

Dupa ce au fiert toate legumele,scoatem ceapa si adaugam sucul de rosii,uleiul ,borsul si potrivim de sare . .Lasam sa dea in cateva clocote dupa care tragem de pe foc si servim calda asezonata cu leustean verde taiat marunt.Se poate servi cu smantana si un ardei iute.

Se poate servi si rece,eu insa prefer calda!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise