autor:

burdulea maria elena

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE FASOLE TARCATA CU AFUMATURA

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 noiembrie 2009

Ingrediente
1 litra fasole tarcata (aramie), 800 g afumatura (costita sau burta de porc), 4-5 morcovi, 1 ceapa alba, 2 radacini patrunjel, 2 linguri ardei gras (deja din congelator), 4 rosioare cherry si ele congelate, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel verde, sare, 2 linguri otet, 1 lingura tarhon.

Dificultate: Redusa Timp: 3h

10 voturi

Mod de preparare

Aceasta ciorba e tare gustoasa si niciodata nu o gatesc fara tarhon, pe care il conserv in otet si care da ciorbei o aroma deosebita.
Fasolea spalata, se pune la fiert in 5 l apa rece. Dupa ce da in cateva clocote, arunc apa colorata, o spal din nou si o pun la fiert tot cu apa rece. Intre timp separat, fierb carnea. Procedez asa sa fiu sigura ca la terminarea ciorbei fierte si fasolea si carnea. Cand fasolea e aprope fiarta, adaug zarzavatul taiat (ceapa, patrunjelul, ardeii, morcovii, la sfarsit usturoiul zdrobit prin presa) si se continua fierberea. In momentul in care sunt fierte fasolea si carnea, le amestecam, potrivim de sare, adaugam cele 2 linguri otet, tot acum punem rosiile congelate, mai dam cateva clocote si stingem focul. Se presara deasupra in oala patrunjelul verde si tarhonul bine tocate. La servire, adaugam in farfurie cate o rosioara si o crenguta de patrunjel verde cret.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA DE FASOLE TARCATA CU AFUMATURA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Se pune la fiert osul de vita cu sare,separat se pune burta cu otet.Usturoiul se curata se marunteste

13 voturi    14 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Fasole cu zeama in bol de paine

Fasole cu zeama in bol de paine

Fasolea curatata si spalata si inmuiata de cu seara, se acopera cu apa si se pune la fiert. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Constanta, eu zic ca e mult mai gustoasa si mai carnoasa fasolea tarcata decat cea alba.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

    Cred ca e o bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Multumesc mult de aprecierile voastre!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Arata super bine ciorbica ta...Mi-ai facut o pofta!!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2009

      Apetisanta.Tarhonul da o aroma deosebita.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

10 voturi

Ingrediente

  • 1 litra fasole tarcata (aramie)
  • 800 g afumatura (costita sau burta de porc)
  • 4-5 morcovi
  • 1 ceapa alba
  • 2 radacini patrunjel
  • 2 linguri ardei gras (deja din congelator)
  • 4 rosioare cherry si ele congelate
  • 4 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • 2 linguri otet
  • 1 lingura tarhon.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

12 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Constanta, eu zic ca e mult mai gustoasa si mai carnoasa fasolea tarcata decat cea alba.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

42 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă Ciorbă de miel reţetă

Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece şi se lasă la o parte 15 minute, ca să se dizolve substanţele

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Tarator