autor:

burdulea maria elena

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE FASOLE TARCATA CU AFUMATURA

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 noiembrie 2009

Ingrediente
1 litra fasole tarcata (aramie), 800 g afumatura (costita sau burta de porc), 4-5 morcovi, 1 ceapa alba, 2 radacini patrunjel, 2 linguri ardei gras (deja din congelator), 4 rosioare cherry si ele congelate, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel verde, sare, 2 linguri otet, 1 lingura tarhon.

Dificultate: Redusa Timp: 3h

10 voturi

Mod de preparare

Aceasta ciorba e tare gustoasa si niciodata nu o gatesc fara tarhon, pe care il conserv in otet si care da ciorbei o aroma deosebita.
Fasolea spalata, se pune la fiert in 5 l apa rece. Dupa ce da in cateva clocote, arunc apa colorata, o spal din nou si o pun la fiert tot cu apa rece. Intre timp separat, fierb carnea. Procedez asa sa fiu sigura ca la terminarea ciorbei fierte si fasolea si carnea. Cand fasolea e aprope fiarta, adaug zarzavatul taiat (ceapa, patrunjelul, ardeii, morcovii, la sfarsit usturoiul zdrobit prin presa) si se continua fierberea. In momentul in care sunt fierte fasolea si carnea, le amestecam, potrivim de sare, adaugam cele 2 linguri otet, tot acum punem rosiile congelate, mai dam cateva clocote si stingem focul. Se presara deasupra in oala patrunjelul verde si tarhonul bine tocate. La servire, adaugam in farfurie cate o rosioara si o crenguta de patrunjel verde cret.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA DE FASOLE TARCATA CU AFUMATURA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
BORS DE GAINA

BORS DE GAINA

Se curata gaina foarte bine, se parleste si se spala, se portioneaza dupa preferinta si se pune la

19 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita bogata, pe aripi de curcan

Ciorbita bogata, pe aripi de curcan

Intr-o oala de 8L, adaugam apa rece, aripa( bine spalata), 1 ceapa veche intreaga,cubul knor,boabele

21 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Constanta, eu zic ca e mult mai gustoasa si mai carnoasa fasolea tarcata decat cea alba.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

    Cred ca e o bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Multumesc mult de aprecierile voastre!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Arata super bine ciorbica ta...Mi-ai facut o pofta!!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2009

      Apetisanta.Tarhonul da o aroma deosebita.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

10 voturi

Ingrediente

  • 1 litra fasole tarcata (aramie)
  • 800 g afumatura (costita sau burta de porc)
  • 4-5 morcovi
  • 1 ceapa alba
  • 2 radacini patrunjel
  • 2 linguri ardei gras (deja din congelator)
  • 4 rosioare cherry si ele congelate
  • 4 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • 2 linguri otet
  • 1 lingura tarhon.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Constanta, eu zic ca e mult mai gustoasa si mai carnoasa fasolea tarcata decat cea alba.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu galuste