Carnea se pune la fiert in 3 l apa rece si, dupa cca o ora, cind s-a fiert carnea pe jumatate, se adauga pastaile de fasole curatate si rupte in cite 2-3 bucati si ceapa taiata marunt.Dupa ce au fiert si carnea si fasolea, se adauga sucul de rosii si o mica ramura de cimbru.Faina se rumeneste intr-o tigaita fara grasime,pina ce capata culoarea maro deschis,amestecind mereu, la foc mic (nu direct pe flacara), altfel se va arde repede.Se ia de pe foc, se pun 2 linguri cu untdelemn si o lingurita cu ceapa rasa fin sau taiata marunt, se amesteca de citeva ori, ca sa se dezvolte aroma de ceapa si sa se incorporeze faina in grasime; se adauga cite putina ciorba fierbinte, amestecind bine sa nu se formeze cocoloase, pina cind se dilueaza ca un sos subtire.Totul se adauga in restul de ciorba, se amesteca si se lasa sa fiarba citeva clocote, ca sa se lege cu faina, apoi se ia de pe foc.Smintina se bate bine cu o lingura de apa rece, se dilueaza cu putina ciorba fierbinte si apoi se amesteca cu restul de ciorba.Nu se mai fierbe.Se sareaza si se aromeaza cu patrunjel si telina (frunze).Se poate pregati la fel si fara carne.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii