Ciorba de gaina cu taietei de casa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Ciorba de gaina cu taietei de casa

Ingrediente

  • -o jumatate de gaina (daca e pui de la tara e si mai bine :) )
  • -2 cepe
  • -2 morcovi
  • -2 ardei dulci
  • -0,4 l bors (in dependenta cit de acru va place, puteti pune mai mult)
  • -citeva fire ceapa verde
  • -patrunjel
  • -un catel de usturoi
  • -o frunza de dafin
  • -un virf de lingurita de cimbru
  • -taietei de casa (1 oua, un strop ulei, sare, faina)
  • -sare, piper dupa gust

Mod de preparare

Gaina se spala bine, se portioneaza, se mai spala inca o data carnea portionata si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa citeva clocote se arunca prima apa si se pune in alta apa curata, calduta, cu sare si se lasa sa fiarba pana este gata. Cind carnea este fiarta se adauga legumele (ceapa, morcovul, ardeiul dulce) taiate marunt. Inainte cu cca 10 minute inainte de a fi ciorba gata se adauga frunza de dafin, catelul de usturoi taiat marunt si cimbrul. Piparati, sarati dupa gust. Apoi se adauga borsul si odata cu el si taieteii. Imediat cum incepe a fierbe se ia de pe foc si se adauga patrunjelul si ceapa verde taiate fin.

Taieteii se prepara astfel: oul se amesteca cu un virf de lingurita de sare, un strop de ulei si faina cat sa obtineti un aluat care sa-l modelati usor. Se intinde cu sucitorul o foaie foarte-foarte subtire si cind este gata se presara pe aceasta faina de porumb pentru a nu se lipi taietii atunci cind ii vom taia. Cu ajutorul sucitorului rulam foaia pe el si il scoatem atent (vedeti pozele atasate). Taiem taieteii cu un cutit foarte bine ascutit si cat mai subtiri posibil. Ii “vanturam” incet printre degete de faina de porumb si ii punem pe un fund presarat cu putina faina de grau. Ii lasam citeva minute sa se mai usuce un pic dupa care se pot adauga in ciorba.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economici

Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economici

Incearca reteta simpla de tocinei de cartofi, usor de preparat, crocanti si deliciosi. Cu doar cateva ingrediente economice...

Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economici
Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoare

Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoare

Rasfata-ti familia cu o portie de peste cu roșii și usturoi la cuptor. Pregateste simplu si rapid pentru cei dragi o masa...

Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoare
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise