autor:

KatrinC

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de gaina cu taietei de casa

Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 martie 2011

Ingrediente
-o jumatate de gaina (daca e pui de la tara e si mai bine :) ), , -2 cepe, , -2 morcovi, , -2 ardei dulci, , -0,4 l bors (in dependenta cit de acru va place, puteti pune mai mult), , -citeva fire ceapa verde, , -patrunjel, , -un catel de usturoi, , -o frunza de dafin, , -un virf de lingurita de cimbru, , -taietei de casa (1 oua, un strop ulei, sare, faina), , -sare, piper dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Gaina se spala bine, se portioneaza, se mai spala inca o data carnea portionata si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa citeva clocote se arunca prima apa si se pune in alta apa curata, calduta, cu sare si se lasa sa fiarba pana este gata. Cind carnea este fiarta se adauga legumele (ceapa, morcovul, ardeiul dulce) taiate marunt. Inainte cu cca 10 minute inainte de a fi ciorba gata se adauga frunza de dafin, catelul de usturoi taiat marunt si cimbrul. Piparati, sarati dupa gust. Apoi se adauga borsul si odata cu el si taieteii. Imediat cum incepe a fierbe se ia de pe foc si se adauga patrunjelul si ceapa verde taiate fin.

Taieteii se prepara astfel: oul se amesteca cu un virf de lingurita de sare, un strop de ulei si faina cat sa obtineti un aluat care sa-l modelati usor. Se intinde cu sucitorul o foaie foarte-foarte subtire si cind este gata se presara pe aceasta faina de porumb pentru a nu se lipi taietii atunci cind ii vom taia. Cu ajutorul sucitorului rulam foaia pe el si il scoatem atent (vedeti pozele atasate). Taiem taieteii cu un cutit foarte bine ascutit si cat mai subtiri posibil. Ii “vanturam” incet printre degete de faina de porumb si ii punem pe un fund presarat cu putina faina de grau. Ii lasam citeva minute sa se mai usuce un pic dupa care se pot adauga in ciorba.

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gaina cu taietei de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de gaina cu taietei de casa

Ciorba de gaina cu taietei de casa

Se portioneaza gaina, se spala si se pune la fiert cu putina sare. Se spumeaza, se lasa sa dea in

6 voturi    9 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vitel cu legume si perisoare

Ciorba de vitel cu legume si perisoare

Puneti la fiert, la foc mic, in 3 litri de apa ceapa mare, morcovii si albitura, impreuna cu 1/3

4 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Dryer 2000W grey

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

    Foarte buna; si mie imi place ciorba de gaina cu taietei de casa.

  • sorina gabriela

    sorina gabriela (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

    mmmmm ce bunatate :)....am salivat ....o ciorbita de gaina nu am mai mancat de ceva vreme .....felicitari si *****

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 31 martie 2011

    O ciorba excelenta, bine lucrata, plina de arome si nutritiva. Felicitari!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 martie 2011

      O bunatate hmmmmm ce yumi...*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • -o jumatate de gaina (daca e pui de la tara e si mai bine :) )
  • -2 cepe
  • -2 morcovi
  • -2 ardei dulci
  • -0,4 l bors (in dependenta cit de acru va place
  • puteti pune mai mult)
  • -citeva fire ceapa verde
  • -patrunjel
  • -un catel de usturoi
  • -o frunza de dafin
  • -un virf de lingurita de cimbru
  • -taietei de casa (1 oua
  • un strop ulei
  • sare
  • faina)
  • -sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de KatrinC
Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Clatite: Se va incepe cu pregatirea aluatului pentru clatite: se vor bate cu zaharul cele 2 oua,

8 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Torturi
Chec cu gutui si nuci

Chec cu gutui si nuci

Se separa albusurile de galbenusuri. Se adauga zaharul/zaharul vanilat si se bat spuma separat. Dupa

3 voturi    5 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Se mixeaza oul cu o lingura de zahar. Untul se mixeaza cu restul de zahar pana se obtine o masa pufoasa.

3 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

mirey (Chef de cuisine)

Foarte buna; si mie imi place ciorba de gaina cu taietei de casa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba pescareasca cu zeama de varza