autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de iepure

Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 noiembrie 2009

Ingrediente
Avem nevoie de 1 kg de carne de iepure (eu am pus partea din fata a iepurelui, mai osoasa), un morcov mare dat pe razatoare, o ceapa, o jumatate de telina, un sfert de praz, o jumatate de ardei rosu mare taiat cubulete, 2 rosii decojite, 4-5 cartofi taiati cubulete, o crenguta de cimbru, 300 ml smantana, sare, piper, o lingura ulei de masline, leustean maruntit.

Dificultate: Redusa Timp: 55 min

22 voturi

Mod de preparare

Pregatim carnea de iepure , taiata in bucati potrivite ca marime, spalate bine si uscate cu un servet absorbant.

Separat curatam si pregatim legumele pe care le vom pune la fiert impreuna cu iepurele.

Intr-o lingura de ulei de masline calim pentru cateva minute bucatile de carne si legumele, apoi adaugam condimentele, 4 l de apa rece si o crenguta de cimbru si punem la fiert. Pentru aceasta operatiune au am folosit oala sub presiune si am lasat sa fiarba de cand am inchis supapa timp de 40 de minute. Dupa aceea am deschis oala si am adaugat cartofii taiati cubulete si rosiile decojite si am mai lasat sa fiarba normal, nu sub presiune timp de 15 minute. Telina fiarta bucati am facut-o cu robotul si am adaugat-o inapoi la fiert, da un plus de aroma si consistenta ciorbei. La sfarsit am adaugat 300 ml de smantana si am acrit-o cu putin Bors Magic si am adaugat dupa ce am inchis focul o mana de leusean maruntit. Este o ciorba deosebita pe care o recomand cu placere, va doresc pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de iepure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE IEPURE

CIORBA DE IEPURE

Carnea de iepure de da un clocot, apoi se spala pana ramane apa limpede. Se pune la fiert la foc

13 voturi    3 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de iepure

Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

55 min

22 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de 1 kg de carne de iepure (eu am pus partea din fata a iepurelui
  • mai osoasa)
  • un morcov mare dat pe razatoare
  • o ceapa
  • o jumatate de telina
  • un sfert de praz
  • o jumatate de ardei rosu mare taiat cubulete
  • 2 rosii decojite
  • 4-5 cartofi taiati cubulete
  • o crenguta de cimbru
  • 300 ml smantana
  • sare
  • piper
  • o lingura ulei de masline
  • leustean maruntit.

Raporteaza reteta

Retete
de bucataria-sylviei
Ciulama/papricas de pui

Ciulama/papricas de pui

Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare

12 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de

1 vot    1 comentariu
1h 45 min
Paste si pizza
Pizza trois fromages cu ruccola

Pizza trois fromages cu ruccola

Aluatul il lasam la dospit 30-60 de minute si apoi il punem la frigider pentru inca 30 minute minim. Preparare

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza
Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de manzat