autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de maruntaie de pasare a la grec

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1 kg maruntaie de pasare, (ficat, pipote), 2,5 8 apa sau supa, 200 g morcovi, 200 g albitura, 100 g telina, 200 g ceapa, 100 ml ulei, 200 g smintina, 50 g faina, 2 oua, 1 legatura verdeata, 5 g sare de lamaie, (otet), sare, dupa gust, 100 g orez, 2 I supa.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Zarzavatul se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala si se taie marunt; pipotele si ficatul se curata, se spala si se taie bucatele; orezul se alege de corpuri straine si se spala. Pipotele se pun la fiert intr-un vas cu supa sau apa, se spumeaza cu paleta in timpul fierberii si se adauga ceapa. Ficatul se opareste, se spala si se fierbe separat. Zarzavatul se inabusa in ulei cu adaos de apa, iar cind pipotele sint aproape fierte, se adauga zarzavatul inabusit si se continua fierberea. Orezul se fierbe separat, se scurge si se adauga in vasul cu ciorba spre sfirsitul fierberii, odata cu ficatul si sosul pentru dres obtinut din oua, batute cu smintina frecata si faina, diluat cu supa. Se mai continua fierberea 5 minute. Se potriveste gustul de sare si de acru, se serveste cu verdeata taiata marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de maruntaie de pasare a la grec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cartofi cu carnati si galuste

Ciorba de cartofi cu carnati si galuste

Se toaca ceapa marunt si se pune la foc impreuna cu carnaciorii si cartofii taiati cubulete.Cand

14 voturi    9 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Curatam legumele de coaja. Tocam ceapa marunt. Dam morcovul si telina pe razatoarea mica. Intr-o

11 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2009

    La ciorba eu am adaugat pulpe de pui si am acrit-o cu zeama de la 2 lamai.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1 kg maruntaie de pasare
  • (ficat
  • pipote)
  • 2,5 8 apa sau supa
  • 200 g morcovi
  • 200 g albitura
  • 100 g telina
  • 200 g ceapa
  • 100 ml ulei
  • 200 g smintina
  • 50 g faina
  • 2 oua
  • 1 legatura verdeata
  • 5 g sare de lamaie
  • (otet)
  • sare
  • dupa gust
  • 100 g orez
  • 2 I supa.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Andreea Constantina Manciu

Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)

La ciorba eu am adaugat pulpe de pui si am acrit-o cu zeama de la 2 lamai.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de varza dulce cu lapte prins