Curatam morcovii de coaja , ii spalam si apoi ii taiem rondele.Punem 2 linguri de ulei la incins in care vom sota feliile de morcov pentru a obtine o culoare placuta galbena, a ciorbei.
Intr-o oala de 4 l punem morcovii sotati, ceapa curatata lasata intreaga( dupa ce a fiert o putem indeparta)si mazarea( proaspata sau congelata).Adaugam apa necesara sau supa limpede de pui(carne).Asezonam si lasam sa fiarba la foc mic acoperit pina cand mazarea si morcovii sunt fierti( 20 minute aproximativ).
Separam un albus de galbenus. Peste albusul ramas spargem si celalalt ou intreg apoi le batem bine.Adaugam 2 linguri ulei apoi faina necesara pentru galuste.Trebuie sa obtinem un aluat moale mai tare putin decat pandispanul.
Cand ciorba are legumele fierte , cu ajutorul unei lingurite rupem galustele si le introducem in ciorba ce fierbe, udind mereu lingurita cu ciorba.Dupa ce le-am taiat pe toate galustele , lasam sa fiarba 10 minute, apoi stingem focul sub ciorba.
Galbenusul ramas il amestecam cu smantana si zeama de lamaie.Adaugam apoi un polonic de ciorba, omogenizam si rasturnam compozitia peste ciorba fiarta( focul este stins).
Amestecam in ciorba si presaram deasupra patrunjel verde proaspat tocat.
Servim ciorba calda, alaturi de un ardei iute.
Pofta mare !
Mai multe poze, la mine pe blog , aici :
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/09/ciorba-de-mazare-cu-galuste.html
Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.
Gogosi cu ciocolataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii