Ciorba de miel a la grec

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 800 g carne de miel
  • 2
  • 5 I apa
  • 200 g morcovi
  • 200 g albitura
  • 100 g telina
  • 200 g ceapa
  • 100 g orez
  • 250 g smintina
  • 30 g faina
  • 3 oua
  • 5 g sare de Iamiie (otet)
  • 1 legatura verdeata
  • 100 ml ulei
  • sare.

Mod de preparare

Carnea se portioneaza, se spala, se opareste in apa fierbinte, apoi se spala in cîteva ape reci. Zarzavatul se curata, se spala si se taie cuburi, apoi se inabusa in ulei cu adaos de apa. Ceapa curatata, spalata si taiata marunt se pune la fiert intr-un vas cu apa si sare, adaugind zarzavatul. Cind zarzavatul este pe jumatate fiert, se pune carnea. Se continua fierberea, se spumeaza si se adauga orezul ales de corpuri straine si spalat. Din oua batute, smintina frecata si faina, se prepara sosul care se dilueaza cu zeama fierbinte si se adauga in vasul cu ciorba, amestecând bine compozitia. Se continua fierberea inca 5 minute. Se potriveste gustul cu sare si sare de lamîie dizolvata. Se serveste cu verdeata curatata, spalata si taiata marunt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise