Ciorba de oase de porc ,cu stevie verde

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Ciorba de oase de porc ,cu stevie verde

Ingrediente

  • cca 6-8 oase cu carne
  • proaspete de porc
  • portionate potrivit de mari
  • 300 g frunze tinere de stevie verde
  • o ceapa doi morcovi
  • un pastarnac
  • o bucata mica radacina de telina
  • 2-3 ardei rosii grasi(eu am folosit congelat)
  • 50 g orez cu bob rotund
  • 250 ml suc de rosii(eu am folosit suc de rosii preparat in casa)
  • 1 l de bors de putinica
  • un ou (pentru dres ciorba)
  • verdeata(leustean
  • patrunjel si cateva fire de marar)
  • sare

Mod de preparare

Oasele bine spalate ,se pun la fiert in cca 4 l de apa rece in care am pus un praf de sare si se spumeaza cu spumiera,dupa primul clocot.Zarzavatul se curata si se spala apoi se taie marunt .Stevia se opareste cu apa fiarta sau chiar se da intr-un clocot,apoi se scurge si se taie fasii subtiri.

Dupa ce oasele cu carne au fiert cam 15-20 minute ,se adauga si zarzavatul taiat marunt si se lasa sa fiarba la foc domol cam 30 de minute,apoi se adauga sucul de rosii si borsul,se potriveste gustul de sare si se lasa sa mai fiarba 10 minute dupa care se adauga orezul bine spalat si stevia oparita si taiata fasii subtiri.Se lasa sa mai fiarba inca 10-15 minute apoi se opreste focul si se presara verdeata taiata marunt si se drege ciorba cu oul batut bine,peste care se toarna cate putina ciorba fierbinte si apoi se toarna in oala.Se serveste fierbinte.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura