autor:

costy1969

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de Paste

Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 martie 2009

Ingrediente
organele de la un miel (ficat, inima ,rinichi), 500 grame costite de miel, 1 litru de lapte, 1 morcov potrivit ca marime, 2 cepe uscate, 1 ardei gras, 3 fire de ceapa verde, 150 ml ulei, 3 fire de usturoi verde, 5 oua, 2 lamai, 1 legatura de tarhon (1 plic tarhon uscat), sare, piper, boia dulce si iute de ardei.

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Costitele se parlesc la foc pentru a se arde parul ramas dupa care, impreuna cu organele, se taie bucati potrivite, se spala, se lasa in apa cu otet cca 2 ore.



Se scurg de apa si se pun la calit in ulei impreuna cu ceapa, usturoiul si morcovul taiate marunt.



Cand sunt aproape calite, se adauga boiaua de ardei (in functie de cat de picant mananca fiecare) si se completeaza cu apa trei sferturi din oala.



Se lasa la fiert cca 40-50 minute la foc domol, pana se fierbe carnea.



Dupa fierbere se asezoneaza cu sare si piper, se drege cu ouale, dupa care se adauga zeama de la lamai si tarhonul, adaugandu-se la sfarsit si laptele.



SFAT: pentru dres se pot lua 3 - 4 polonice din zeama de ciorba, se lasa la racit, adaugandu-se apoi galbenusurile de oua frecate si dizolvate in lapte. Aceasta compozitie punandu-se in oala, se mai lasa la fiert 2-3 minute, iar tarhonul se poate pune cand se ia oala de pe foc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de Paste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de paste cu zeama de varza si tarhon(de post)

Ciorba de paste cu zeama de varza si tarhon(de post)

La 3 litri de apa se pune cam 350 400 ml de zeama de varza(chiar mai multa ,dupa gust)se da la fiert.Se

3 voturi    3 comentarii
30 min
Retete de post
CIORBA CU CARNE DE PORC SI PASTE PATRATELE

CIORBA CU CARNE DE PORC SI PASTE PATRATELE

Punem la fiert carnea bine spalata si portionata in 3-4 litri apa. Cand carnea e aproape fiarta adaugam

6 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

    foarte gustoasa!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

    Si eu cred ca sunt prea multe oua. In rest e ok.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

    15 oua? Cat are oala, vreo 30 de litri ca sa pui 15 oua?

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • organele de la un miel (ficat
  • inima ,rinichi)
  • 500 grame costite de miel
  • 1 litru de lapte
  • 1 morcov potrivit ca marime
  • 2 cepe uscate
  • 1 ardei gras
  • 3 fire de ceapa verde
  • 150 ml ulei
  • 3 fire de usturoi verde
  • 5 oua
  • 2 lamai
  • 1 legatura de tarhon (1 plic tarhon uscat)
  • sare
  • piper
  • boia dulce si iute de ardei.

Raporteaza reteta

Retete
de costy1969
CARTOFI NOI CU DOVLECEI

CARTOFI NOI CU DOVLECEI

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dovleceii se spala,se curata

1 vot    1 comentariu
55 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

Cartofii se spala bine,se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dupa ce au fiert,se lasa la racit,se

10 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

Ceapa se curata si se taie marunt; Dovleceii se spala,se curata de coaja,se taie cuburi sau felii

16 voturi    4 comentarii
50 min
Supe de legume

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

foarte gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Fasole cu zeama in bol de paine