autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perișoare

Autor: radita semenescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: radita semenescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
pentru 10 porții, , carne de vaca fara os 0,700 kg, ceapa 0,500 kg, morcovi și albitura 0,500 kg, țelina 0,100 kg, bulion pasta 0,100 kg, oua 0,100, leuștean 0,050 kg, verdeța 0,050 kg, orez 0,100 kg, borș sau sare de lamaie 0,007 kg, untura 0,100 kg, oase fara valoare 1,500 kg, roșii 1,000 kg, sare 0,050 kg.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

se spala se oparesc și se pun la fiert oasele intr-o oala cu apa și sare. cand au dat in fiert se spumeaza și se adauga 1/2 din cantitatea de ceapa , morcovi, albitura și țelina curațate, spalate și taiate in patrațele mici. cand zarzavatul a fiert se scot oasele și se toarna borșul fiert separat și bulionul, iar cand a inceput sa fiarba se adauga perișoarele. acestea se prepara astfel: se curața carnea de pielițe și se trece prin mașina de tocat carne cu jumatate din cantitatea de ceapa calita și verdeața tocata marunt. la tocatura rezultata se adauga ouale și sarea, amestecandu-se bine prin framantare. din aceasta compoziție se fac perișoarele, cate patru bucați la porție. carnea tocata se rotunjwește in mana pana ce capata o forma rotunda, se așeaza pe un platou, stropindu-se cu apa rece spre a nu se lipi. se introduc apoi in oala in care a fiert zarzavatul și se lasa a mai fierbe circa 10 - 15 minute. orezul se fierbe separat și se adauga la ciorba. se potrivește de sare și acreala. verdeața și leușteanul se spala, se toaca marunt și se pune la ciorba, dupa ce a fost data jos de pe foc. roșiile se adauga cand ciorba este aproape gata, dupa care se mai da in clocot.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perișoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Puneti la fiert cartoful taiat cuburi, morcovul rondele, fasolea verde taiata fasii si o ceapa tocata

8 voturi    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vitel cu legume si perisoare

Ciorba de vitel cu legume si perisoare

Puneti la fiert, la foc mic, in 3 litri de apa ceapa mare, morcovii si albitura, impreuna cu 1/3

4 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • pentru 10 porții
  • carne de vaca fara os 0,700 kg
  • ceapa 0,500 kg
  • morcovi și albitura 0,500 kg
  • țelina 0,100 kg
  • bulion pasta 0,100 kg
  • oua 0,100
  • leuștean 0,050 kg
  • verdeța 0,050 kg
  • orez 0,100 kg
  • borș sau sare de lamaie 0,007 kg
  • untura 0,100 kg
  • oase fara valoare 1,500 kg
  • roșii 1,000 kg
  • sare 0,050 kg.

Raporteaza reteta

Retete
de radita semenescu
Fererro Rocher

Fererro Rocher

blat:Cu mikserul semixeaza zaharul si untul, ciocolata se topeste pe abur.Cand zaharul si untul devine

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu piept de pui si ou