Ciorba de perișoare

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • pentru 10 porții
  • carne de vaca fara os 0,700 kg, ceapa 0,500 kg, morcovi și albitura 0,500 kg, țelina 0,100 kg, bulion pasta 0,100 kg, oua 0,100, leuștean 0,050 kg, verdeța 0,050 kg, orez 0,100 kg, borș sau sare de lamaie 0,007 kg, untura 0,100 kg, oase fara valoare 1,500 kg, roșii 1,000 kg, sare 0,050 kg.

Mod de preparare

se spala se oparesc și se pun la fiert oasele intr-o oala cu apa și sare. cand au dat in fiert se spumeaza și se adauga 1/2 din cantitatea de ceapa , morcovi, albitura și țelina curațate, spalate și taiate in patrațele mici. cand zarzavatul a fiert se scot oasele și se toarna borșul fiert separat și bulionul, iar cand a inceput sa fiarba se adauga perișoarele. acestea se prepara astfel: se curața carnea de pielițe și se trece prin mașina de tocat carne cu jumatate din cantitatea de ceapa calita și verdeața tocata marunt. la tocatura rezultata se adauga ouale și sarea, amestecandu-se bine prin framantare. din aceasta compoziție se fac perișoarele, cate patru bucați la porție. carnea tocata se rotunjwește in mana pana ce capata o forma rotunda, se așeaza pe un platou, stropindu-se cu apa rece spre a nu se lipi. se introduc apoi in oala in care a fiert zarzavatul și se lasa a mai fierbe circa 10 - 15 minute. orezul se fierbe separat și se adauga la ciorba. se potrivește de sare și acreala. verdeața și leușteanul se spala, se toaca marunt și se pune la ciorba, dupa ce a fost data jos de pe foc. roșiile se adauga cand ciorba este aproape gata, dupa care se mai da in clocot.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise