autor:

Lia Maria

» » Supe de carne

Ciorba de perisoare

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 septembrie 2010

Ingrediente
Pentru perisoare:, 500g carne toccata, 1 ceapa, 2 linguri orez, 1 ou, Sare, Piper, Marar verde, Pentru ciorba:, 1 lingura ulei, 2 morcovi, 1 pastarnac, 1 telina, 1 ceapa, 1 ardei kapia, 1 gulie, 1 fir praz, Sare, piper, Frunze de patrunjel pt décor

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

33 voturi

Mod de preparare

Taiem prazul, rondele, ciapa si ardeiul cubulete, iar restul legumelor le dam pe razatoarea mare. Punem uleiul la incins intr-o oala de 5-6L si adaugam legumele la inabusit, cam 5’. Apoi acoperim totul cu apa, punem capacul si lasam la fiert.
Intre timp pregatim perisoarele: Punem carnea intr-un bol, adaugam ceapa taiata marunt, orezul, oul si frunzele de marar tocate marunt. Amestecam totul si asezonam cu sare si piper dupa gust. Pregatim perisoarele si le insiram pe o tava.
Cand ciorba noastra ajunge la punctual de fierbere, adaugam rand pe rand perisoarele si lasam la fiert inca vreo 25-30’(pana orezul din perisoare este fiert).
Servim ciorba simpla, doar cu Frunze proaspete de patrunjel deasupra, ori cu smantana, iaurt sau lapte batut.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Ciorba cu perisoare

Ciorba cu perisoare

Legumele se spala apoi se taie cubulete,telina se da prin razatoare.Se pun la fiert intr-o cratita

2 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se taie ceapa si un morcov cubulete si se calesc in 3 linguri de ulei, celalalt morcov se taie mai

2 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Mariuta

    Mariuta (Chef de cuisine):

    Nu am pus toate legumele mentionate in reteta, dar a iesit oricum foarte gustoasa! si iubitului meu i-a placut foarte mult!

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Volentin Bogdan , 02 martie 2015

    M I N U N A T A !!!!!!(atat!!!)

  • Fara foto

    Marin Dumitru , 23 februarie 2014

    Una dintre preferatele mele, pe langa ciorba de burta, ciorba de peste de carne de vita de porc,de gaina grasa si frumoasa si ca toate ciorbele bune si sanatoase din bucataria nationala .

  • Fara foto

    Diana Anghel , 16 decembrie 2013

    de abia astept sa fie gata ...akum ma apuc sa fac aceasta delicioasa ciorbica :)

    • Fara foto

      Lia Maria Grozi , 21 noiembrie 2013

      Ma bucur ca ati preparat ciorbica si ca v-a placut . Sa va fie de bine !

    • Fara foto

      Proca Constanta , 21 noiembrie 2013

      Este foarte buna,am facut aceasta ciorba

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2010

      ce pofta mi-ai facut, trebuie sa fac!

    • niko

      niko (Maestru bucatar) , 24 septembrie 2010

      am facut.o si eu a iesit f buna, :)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2010

      Delicioasa si apetisanta!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2010

      Ne place ciorba ta de perisoare!!!felicitãri:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

33 voturi

Ingrediente

  • Pentru perisoare:
  • 500g carne toccata
  • 1 ceapa
  • 2 linguri orez
  • 1 ou
  • Sare
  • Piper
  • Marar verde
  • Pentru ciorba:
  • 1 lingura ulei
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 telina
  • 1 ceapa
  • 1 ardei kapia
  • 1 gulie
  • 1 fir praz
  • Sare
  • piper
  • Frunze de patrunjel pt décor

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

ce pofta mi-ai facut, trebuie sa fac!

Adauga reteta
Retete

din Supe de carne

Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema cu piept de curcan Supa crema cu piept de curcan

Pieptul de curcan se spala bine si se pune la fiert. Se curata legumele, se maruntesc si se pun la fiert; dupa ce au fiert, se pun in

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci cu perisoare