autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » Supe de carne

Ciorba de perisoare

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 martie 2011

Ingrediente
Ingrediente pentru ciorba : 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1/2 radacina telina, 2 cepe, 1-2 ardei grasi, un os de vita sau de porc (nu e musai), 2 linguri ulei, 3 rosii sau o cutie de rosii in bulion, bors optional, patrunjel verde, sare, piper, concentrat de legume sau/si carne. Smantana, optional., , Ingrediente pentru perisoare: 500- 700 gr carne tocata de pasare sau amestec vita si porc, 1 ceapa medie, 100 gr orez, 1 lingurita sare, ½ lingurita piper, cateva fire de marar sau patrunjel verde, 2 oua.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

9 voturi

Mod de preparare

Zarzavaturile (mai putin ardeiul gras) se curata, se toaca sau se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit in ulei intr-o oala mare. Caliti zarzavatul in cazul in care preparati ciorba fara oase. Daca aveti oase, le puneti la fiert in apa, spumuiti de cateva ori, dupa care adaugati zarzavatul. Se acopera cu apa, se adauga sarea. Se toaca rosiile si ardeiul gras si se adauga si ele in supa. Se fierbe totul cu capac cca 45 minute. Se scot oasele din supa.

Cat timp fierbe supa faceti perisoarele: se amesteca intr-un castron toate ingredientele pentru perisoare, se poate adauga si ceapa rasa prin razatoarea mica sau mare. Se omoginezeaza bine pasta cu mana ca pentru mici. Ca mainile umede se formeaza perisoare de dimensiunea unei nuci. Se pun perisoarele, una cate una inciorba, avand grija sa fie asezate pe toata suprafata oalei, nu le inghesuite toate intr-un loc. Adaugati concentratul de legume sau de carne. Lasati la fiert la foc mediu cca 10 minute. Perisoarele fierte vor urca la suprafata. Dupa 10 minute, adaugati borsul fiert separat si patrunjel verde. Se serveste fierbinte cu smantana cu patrunjel tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Ciorba mea de perisoare

Ciorba mea de perisoare

Se pune oala la fiert,cand fierbe apa se pune zarzavatul tocat se lasa la fiert si se prepara perisoarele

8 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE PERISOARE

CIORBA DE PERISOARE

Se pune la fiert in apa rece ceapa, morcovul, pastarnacul, telina tocate marunt sau date pe razatoare

20 voturi    9 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2011

    Mmmmmmmmmmmm ce deliciu!Mie imi place cu smantana...

  • sorina gabriela

    sorina gabriela (Chef de cuisine) , 30 martie 2011

    buna ciorbita ai facut , mmmm !!! si noua ne place ciorbita de perisoare :)

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 29 martie 2011

    e un deliciu ciorba ta!:)

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 29 martie 2011

      O ciorba foarte gustoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru ciorba : 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 radacina telina
  • 2 cepe
  • 1-2 ardei grasi
  • un os de vita sau de porc (nu e musai)
  • 2 linguri ulei
  • 3 rosii sau o cutie de rosii in bulion
  • bors optional
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • concentrat de legume sau/si carne. Smantana
  • optional.
  • Ingrediente pentru perisoare: 500- 700 gr carne tocata de pasare sau amestec vita si porc
  • 1 ceapa medie
  • 100 gr orez
  • 1 lingurita sare
  • ½ lingurita piper
  • cateva fire de marar sau patrunjel verde
  • 2 oua.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    3 comentarii
20 min
Supe de carne

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Mmmmmmmmmmmm ce deliciu!Mie imi place cu smantana...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Fiertura de somon dichisita cu smantana si lacrimi de dovleac Fiertura de somon dichisita cu smantana si lacrimi de dovleac

Reteta ce o prezint mai jos poate parea un pic bizara, caci e un melanj de influente, arome si gusturi din felurite regiuni. Mai e si

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de ardei umpluti Supa de ardei umpluti

Zarzavaturile se curăță, se spală și se taie cubulețe, se călesc în puțin ulei și apă, într-un vas înalt,

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa de gaina de casa cu taitei