autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » Supe de carne

Ciorba de perisoare

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 martie 2011

Ingrediente
Ingrediente pentru ciorba : 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1/2 radacina telina, 2 cepe, 1-2 ardei grasi, un os de vita sau de porc (nu e musai), 2 linguri ulei, 3 rosii sau o cutie de rosii in bulion, bors optional, patrunjel verde, sare, piper, concentrat de legume sau/si carne. Smantana, optional., , Ingrediente pentru perisoare: 500- 700 gr carne tocata de pasare sau amestec vita si porc, 1 ceapa medie, 100 gr orez, 1 lingurita sare, ½ lingurita piper, cateva fire de marar sau patrunjel verde, 2 oua.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

9 voturi

Mod de preparare

Zarzavaturile (mai putin ardeiul gras) se curata, se toaca sau se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit in ulei intr-o oala mare. Caliti zarzavatul in cazul in care preparati ciorba fara oase. Daca aveti oase, le puneti la fiert in apa, spumuiti de cateva ori, dupa care adaugati zarzavatul. Se acopera cu apa, se adauga sarea. Se toaca rosiile si ardeiul gras si se adauga si ele in supa. Se fierbe totul cu capac cca 45 minute. Se scot oasele din supa.

Cat timp fierbe supa faceti perisoarele: se amesteca intr-un castron toate ingredientele pentru perisoare, se poate adauga si ceapa rasa prin razatoarea mica sau mare. Se omoginezeaza bine pasta cu mana ca pentru mici. Ca mainile umede se formeaza perisoare de dimensiunea unei nuci. Se pun perisoarele, una cate una inciorba, avand grija sa fie asezate pe toata suprafata oalei, nu le inghesuite toate intr-un loc. Adaugati concentratul de legume sau de carne. Lasati la fiert la foc mediu cca 10 minute. Perisoarele fierte vor urca la suprafata. Dupa 10 minute, adaugati borsul fiert separat si patrunjel verde. Se serveste fierbinte cu smantana cu patrunjel tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se spala legumele, se taie marunt si se pun la fiert. Ingredientele pentru perisoare se amesteca

3 voturi    4 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de perişoare

Ciorbă de perişoare

Zarzavatul se curata; ceapa se taie fin, patrunjelul si telina se taie cubulete, morcovul se rade

7 voturi    6 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2011

    Mmmmmmmmmmmm ce deliciu!Mie imi place cu smantana...

  • sorina gabriela

    sorina gabriela (Chef de cuisine) , 30 martie 2011

    buna ciorbita ai facut , mmmm !!! si noua ne place ciorbita de perisoare :)

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 29 martie 2011

    e un deliciu ciorba ta!:)

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 29 martie 2011

      O ciorba foarte gustoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru ciorba : 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 radacina telina
  • 2 cepe
  • 1-2 ardei grasi
  • un os de vita sau de porc (nu e musai)
  • 2 linguri ulei
  • 3 rosii sau o cutie de rosii in bulion
  • bors optional
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • concentrat de legume sau/si carne. Smantana
  • optional.
  • Ingrediente pentru perisoare: 500- 700 gr carne tocata de pasare sau amestec vita si porc
  • 1 ceapa medie
  • 100 gr orez
  • 1 lingurita sare
  • ½ lingurita piper
  • cateva fire de marar sau patrunjel verde
  • 2 oua.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    3 comentarii
20 min
Supe de carne

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Mmmmmmmmmmmm ce deliciu!Mie imi place cu smantana...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema cu piept de curcan Supa crema cu piept de curcan

Pieptul de curcan se spala bine si se pune la fiert. Se curata legumele, se maruntesc si se pun la fiert; dupa ce au fiert, se pun in

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa cu carne