Ciorba de perisoare

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de perisoare

Ingrediente

  • Ingrediente pentru ciorba : 2 morcovi , 1 radacina patrunjel, 1/2 radacina telina, 2 cepe, 1-2 ardei grasi, un os de vita sau de porc (nu e musai), 2 linguri ulei, 3 rosii sau o cutie de rosii in bulion, bors optional, patrunjel verde, sare, piper, concentrat de legume sau/si carne. Smantana, optional.
  • Ingrediente pentru perisoare: 500- 700 gr carne tocata de pasare sau amestec vita si porc, 1 ceapa medie, 100 gr orez, 1 lingurita sare, ½ lingurita piper, cateva fire de marar sau patrunjel verde, 2 oua.

Mod de preparare

Zarzavaturile (mai putin ardeiul gras) se curata, se toaca sau se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit in ulei intr-o oala mare. Caliti zarzavatul in cazul in care preparati ciorba fara oase. Daca aveti oase, le puneti la fiert in apa, spumuiti de cateva ori, dupa care adaugati zarzavatul. Se acopera cu apa, se adauga sarea. Se toaca rosiile si ardeiul gras si se adauga si ele in supa. Se fierbe totul cu capac cca 45 minute. Se scot oasele din supa.

Cat timp fierbe supa faceti perisoarele: se amesteca intr-un castron toate ingredientele pentru perisoare, se poate adauga si ceapa rasa prin razatoarea mica sau mare. Se omoginezeaza bine pasta cu mana ca pentru mici. Ca mainile umede se formeaza perisoare de dimensiunea unei nuci. Se pun perisoarele, una cate una inciorba, avand grija sa fie asezate pe toata suprafata oalei, nu le inghesuite toate intr-un loc. Adaugati concentratul de legume sau de carne. Lasati la fiert la foc mediu cca 10 minute. Perisoarele fierte vor urca la suprafata. Dupa 10 minute, adaugati borsul fiert separat si patrunjel verde. Se serveste fierbinte cu smantana cu patrunjel tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Iata cum sa prepari un pandispan pufos si delicios, imbogatit cu visine aromate. O reteta simpla si rapida pentru un desert...

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise