Carnea se spala, se zvinta si se portioneaza, zarzavaturile se curata, se spala si se taie cuburi, ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Jumatate din cantitatea de ceapa se inabusa in ulei cu adaos de supa (apa) si se raceste.
Carnea, impreuna cu restul de ceapa, se trece prin masina de tocat cu sita deasa. In pasta obtinuta se adauga ouale, jumatate din verdeata curatata, spalata si taiata marunt, piperul pisat si sarea, amestecand bine compozitia.
Din aceasta compozitie se modeleaza perisoarele, cite 2-3 la portie si se pun la fiert in oala cu zarzavatul, ardeii si ceapa fierte pe jurnatate, timp in care se adauga si orezul, rosiile curatate, spalate si taiate felii si pasta de tomate diluata cu supa, continuind fierberea inca 10 minute. Se potriveste gustul cu sare si sare de lămiie dizolvata. Se serveste cu verdeata taiata marunt.
La fel se poate pregati ,,Ciorba de perisoare a la grec" scoţind din reteta rosiile si pasta de tomate, adaugind in schimb 200 g smintina, 3 galbenusuri si 30 g faina din care se pregateste sosul (liezonul) bine omogenizat si adaugat la sfirsitul fierberii ciorbei.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii